RTVS v treťom ročníku charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku vyzbieralo rekordnú sumu takmer 45.000 €

NETKY.SK • 9 Október 2023, 12:00 • 2 min
RTVS v treťom ročníku charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku vyzbieralo rekordnú sumu takmer 45.000 €

BRATISLAVA - Rádio Slovensko v spolupráci s organizáciou ludialudom.sk spojili sily v projekte Rádio Slovensko Slovensku, na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Redaktorka a moderátorka Rádia Slovensko Marianna Kovácsová prešla od 7. do 25. augusta na bicykli naprieč Slovenskom a počas svojej cesty priblížila poslucháčom osudy ľudí, ktorí sú odkázaní na pomoc iných. Tento rok sa do 30. septembra podarilo vyzbierať rekordných 44 708,64 eur, čo dokazuje neochvejnú podporu a solidaritu poslucháčov.

slovakia

left justify in out

Počas leta prešla redaktorka a moderátorka Rádia Slovensko Marianna Kovácsová v rámci tretieho ročníka charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku na bicykli celým Slovenskom, aby priblížila 15 príbehov ľudí, ktorí sú združení v projekte ludialudom.sk. Jej cesta bola plná emotívnych a inšpirujúcich momentov, ktoré sa dotkli sŕdc mnohých.
 
„Som hrdá na to, že som súčasťou tohto úžasného projektu a som vďačná za každý príspevok, ktorý nám pomohol pomôcť tým, ktorí to skutočne potrebujú," povedala Kovácsová. „Každý rok sa náš projekt rozrastá a som nadšená z toho, ako slovenská komunita reaguje na naše výzvy. Vďaka tomu vieme, že ľuďom na Slovensku nie sú ľahostajné osudy druhých a sú ochotní pomôcť.“

„Úspech tohto ročníka projektu Rádio Slovensko Slovensku je dôkazom silného spoločenského ducha a empatie, ktorá v Slovákoch je. Sme nadšení z výsledku a tešíme sa na ďalšie roky plné dobrých skutkov a zmien k lepšiemu," dodal Milan Urbaník, manažér marketingu programových služieb Slovenského rozhlasu, ktorý stojí pri projekte od jeho začiatku v júli 2021.

 

Dobrou správou je, že po letnej časti projekt úplne nekončí. „V decembri vrátime pohľad na príbehy ľudí, ktorých sme spoznali počas leta, a opäť vyzveme poslucháčov Rádia Slovensko, aby prispeli na ich podporu“, informuje Milan Urbaník. „Spoločne tak prinesieme dodatočnú pomoc tým, ktorí ju potrebujú a urobíme im krajší záver roka,“ dodal Urbaník.

Pomôcť v charitatívnej kampani Rádio Slovensko Slovensku sa dá do konca tohto roka, dvomi spôsobmi – buď ľubovoľnou sumou na účet konkrétneho príbehu alebo formou zaslania darcovskej SMS správy v tvare „DMS LUDIALUDOM, ktorú podporovatelia zašlú na číslo 877. Cena SMS je 5€.

S podrobnými informáciami o projekte a príbehmi, ktoré je možné podporiť, sa môžete oboznámiť na webovej stránke www.radioslovensko.sk.

   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / Ivana Zečevič
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies