Ivan Korčok volal s ukrajinským ministrom zahraničných vecí. Slovensko podporuje Ukrajinu

NETKY.SK • 7 Apríl 2021, 17:03 • 2 min
Ivan Korčok volal s ukrajinským ministrom zahraničných vecí. Slovensko podporuje Ukrajinu

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok dnes komunikoval s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmytrom Kulebom o aktuálnej situácii na východe Ukrajiny a zhromažďovaní ruských vojsk v blízkosti hraníc.

slovakia

left justify in out

Korčok to uviedol vo svojom profile na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Korčok ubezpečil ukrajinského ministra zahraničných vecí, že Slovensko naďalej podporuje územnú celistvosť a zvrchovanosť Ukrajiny.

 

"Zostávame v kontakte," informuje Korčok.

 


Podľa správ Rusko rozmiestňuje vojská okolo hraníc s Ukrajinou. Minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba pre BBC povedal, že ruská armáda sa zhromažďuje na troch miestach - na severnej hranici medzi Ukrajinou a Ruskom, pozdĺž východnej hranice a „tiež na nelegálne okupovanom Kryme“.

 

Súvisiaci článok: Ruské ministerstvo zahraničia reagovalo na obvinenia USA z presunu vojakov na hranici s Ukrajinou

 

Podľa ukrajinskej strany sa pozdĺž východnej hranice s Ruskom a na Kryme nachádza asi 20 až 25-tisíc vojakov, čo však ruskí predstavitelia to doposiaľ nepotvrdili ani neposkytli žiadne presné čísla.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona