Festival Pohoda predstavuje ďalších 4 vystupujúcich

NETKY.SK • 14 Apríl 2023, 15:30 • 2 min
Festival Pohoda predstavuje ďalších 4 vystupujúcich

Na Pohode sa tento rok ukážu aj spevák a performer NaiKavols, skladateľka Nina Kohout, česká drag queen Miss Petty a hip hop / house inovátor z Brooklynu Cakes Da Killa.

slovakia

left justify in out

Organizátori najväčšieho hudobného festivalu Pohoda tento týždeň predstavili 4 veľké mená, ktoré tam vystúpia. Slovenské a české mená doplní jedno zahraničné.

 

Z pomedzí slovenských mien sa na Pohode ukáže NaiKavols. Je to hudobný producent a umelec známy pre svoj jedinečný hlasový rozsah (ako mladý navštevoval hodiny operného spevu u Simonety Adamkovej) a éterický zvuk. Jeho hudbu možno zaradiť do rôznych žánrov, vrátane ambient-popu, ethereal-popu, dark wave, self-help popu, synth, electronica, súčasnej hudby, ambientu a art popu. NaiKavols nie je len hlasový chamelón ale aj hudobný, pretože každý jeho album sa uberá viacerými žánrami, takže si udrží vašu pozornosť každú chvíľu. Jeho hlasový rozsah je naozaj výnimočný a častokrát budete mať pocit, že v jeho tvorbe spieva viacero spevákov. Jeho jedinečné vystúpenie si budú môcť učastníci vychutnať na Tepláreň stagei.

 

img

 

Ďalším menom z našeho domáceho prostredia je speváčka a skladateľka Nina Kohout. Vo svojej hudbe spája tajomné odtiene starého slovenského folklóru, vážnej hudby a sviežosť inovatívneho trip-hopu. Nina má za sebou štúdium na prestížnej londýnskej hudobnej škole The BRIT School, kde pôsobili aj Adele či Amy Winehouse. V roku 2020 získala titul Objav roka na Radio_Head Awards a začiatkom minulého roka vydala debutové EP Pandemonium, ktoré sa stretlo s výbornými ohlasmi nielen od domácich, ale aj zahraničných médií, vrátane britského rádia BBC. Jej inovatívny prístup k folklóru odznie tiež na Tepláreň stagei.

 

img

 

Miss Petty je česká drag queen, skladateľ, spevák a performer, ktorý taktiež vystúpi na Pohode. Je vlastne prvou drag queen v Česku, ktorá produkuje vlastnú hudobnú tvorbu. Vo svojich songoch hovorí o jej skúsenostiach s tým, aké je to byť queer človek v našich krajinách, zároveň rozoberá aj témy body pozitivizmu a femme empowermentu. Je známa pre svoj osobitý štýl humoru, zmysel pre chytľavé melódie a chuť experimentovať s rôznymi hudobnými štýlmi. Vystúpenie Miss Petty si budú môcť návštevníci pozrieť na Tepláreň stagei.

 

img

 

Posledným meno, ktoré predstavili organizátori je Cakes Da Killa. Tento hip hop / house inovátor z Brooklynu, ktorého dynamický flow popretkávaný tanečnými a hip-hopovými beatmi so štipkou ballroom kultúry rozhodne návštevníkov postaví ihneď na nohy. Od roku 2011 búra dogmu queer umelcov v hip hope. Prelom v kariére zaznamenal v roku 2013, kedy vydal svoj debutový mixtape The Eulogy. Chválou na nahrávku nešetril ani prestížny magazín Pitchfork, ktorý vychválil okrem iného aj jeho skvelú produkciu. Za sebou má aj spolupráce napríklad s Mykki Blanco, Honey Dijon alebo LSDXOXO. Aktuálny album Svengali z roku 2022 vydal vo vydavateľstve Young Art Records, ktorému šéfuje TOKiMONSTA.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies