Rozkol v OĽaNO! Ak Matovič podá demisiu, hnutie príde o 15 členov

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 19:06 • 2 min
Rozkol v OĽaNO! Ak Matovič podá demisiu, hnutie príde o 15 členov

BRATISLAVA – Vládna kríza, ktorá už stihla paralyzovať aj parlament, trvá takmer mesiac. Namiesto zmieru však medzi koaličnými partnermi pribúdajú ultimáta a spory vrcholia.

slovakia

left justify in out

Základnou požiadavkou na zotrvanie vládnej štvorkoalície, je podanie demisie premiéra Igora Matoviča, po ktorom odchode volajú menšie koaličné strany SaS a Za ľudí.

 

Liberáli pritom počas štvrtka ohlásili, že sa nebudú naďalej zúčastňovať koaličnej rady, pokiaľ bude Matovič na čele krajiny.

 

img

 

Aktuálne sa však nerozpadá iba najmenšia vládna strana Za ľudí, z ktorej za posledné týždne odišli dva členovia Tomáš ValášekMiroslav Kollár, turbelencie najnovšie prežíva aj hnutie Obyčajných ľudí.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Boris Kollár pripustil predčasné voľby. Tvrdí, že treba riešiť problémy ľudí, nie svoje egá

 

Podľa informácií televízie TA3 sa v OĽaNO vzbúrilo približne 15 poslancov, ktorí odmietajú odchod svojho lídra z premiérskej stoličky.

 

Dokonca pohrozili, že ak Matovič podá demisiu, odídu z vlastného klubu. O tejto novej skutočnosti má svedčiť zverejnený list z prostredia hnutia, ktorý napísal neznámy autor.

 

„Chcú nás zničiť, lebo im smrdíme a zavadziame v ceste. Zlodejom, progresívcom, aj pani z paláca. Nastal čas, aby sme si uvedomili svoju silu. Je nás 53 a tú silu máme, nevzdávajme sa bez boja. Stál za nami, je čas sa postaviť za neho a našu dôstojnosť,“ píše sa v liste.

 

img

 

„Moje rozhodnutie je pevné a nemenné, nebudem súčasťou poslaneckého klubu, ktorý sa rozhodne hodiť lídra svojho hnutia cez palubu. Budem mať vážny problém stáť za takouto koalíciou, ktorej súčasťou bude taký poslanecký klub. Týmto vyzývam predsedníctvo Oľano, aby sa jasne vyjadrilo k našej iniciatíve," dodáva neznámy autor.

 

Hnutie OĽaNO potvrdilo autenticitu medializovaného listu. „Evidujeme takúto iniciatívu niektorých našich poslancov a budeme sa ňou zaoberať na rokovaní poslaneckého klubu,“ skonštatoval Peter Dojčan z tlačového oddelenia hnutia OĽaNO.

 

Koaličnú krízu riešia vládni politici už tretí týždeň. Túto situáciu by mohla už v pondelok rozlúsknuť vicepremiérka Veronika Remišová, ktorá pohrozila odchodom strany z koalície, ak sa Igor Matovič nevzdá svojej funkcie.

 

Mohlo by vás zaujímať: SaS nepodporí návrhy, za ktorými je očividná osobná pomsta Igora Matoviča



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies