Robért Pukač: Bol som pouličné decko z rozpadnutej rodiny

NETKY.SK • 4 September 2023, 15:10 • 2 min
Robért Pukač:  Bol som pouličné decko z rozpadnutej rodiny

BRATISLAVA - Nie je to dávno, čo bratislavský rodák Robert "Diamantový čávo" Pukač odišiel z bratislavského gymu Oktagon Fighting Academy (OFA) spolu s ďalšími známymi zápasníkmi ako Rony Paradeiser, Tomáš Deák či Fero Fodor. Už vyše 2 mesiace trénuje v novom gyme, kde nám popísal svoj tréning a prípravu na ďalší zápas, čo ho čaká.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Populárny slovenský bojovník MMA Róbert Pukač (28) z vlastných skúseností vyvracia dogmu, že bojové športy podnecujú mladých k násiliu. „Chcem to odovzdávať mladým. Učiť, že náš šport nie je o mlátení iných do hlavy, ale o disciplíne, rešpekte a fyzickom i mentálnom vývoji. Nechcem organizovať zápasy. Cieľom je šľachetnejšia myšlienka, aby napríklad chalani stojaci na rázcestí skĺzli radšej k športu než na zlé chodníčky,” povedal Pukač v nedávnom rozhovore pre portál ŠPORT.sk.

 

Pukač nemal úplne najľahšie detstvo. „Bol som pouličné decko z rozpadnutej rodiny. Po rozvode rodičov ma od štyroch rokov vychovávala mamina. Netrpeli sme biedou, no nemali sme ani nič navyše. Nachádzal som sa na rázcestí, snažil sa zaradiť,” hovorí Pukač.

Do organizácie OFA ho priviedol kamarát Ernest Matúš. "Trénoval v OFA džudo, a keď mi povedal, že robia aj MMA tréningy, chcel som to vidieť na vlastné oči," hovorí Pukač o svojich začiatkoch v kariére MMA fightera.

Vtedy veľkú rolu v jeho živote zohral trenér Ilja Škondrič. „Vštepil mi disciplínu, zdravé sebavedomie a fyzickú aj mentálnu odolnosť. Bol na mňa prísny a doberal si ma, no nebral som to v zlom. Musel som drieť, nechcel som v jeho očiach vyzerať ako slaboch. Ako som povedal v úvode, v tom veku som sa hľadal a presne takéto prostredie, ľudí a prístup som potreboval,” vysvetľuje Pukač.

 

7. októbra v bratislavskej Tipos Arene čaká Pukača zápas s Čechom Matoušom Kohoutom. To, ako sa Pukač pripravuje na zápas a tiež aj o odvete na kontroverzný zápas, kde ho porazil Miroslav Brož na turnaji Oktagon 43 v pražskej O2 aréne, sa dozviete v našom exkluzívnom rozhovore na vrchnej časti článku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Śport.sk, Refresher, Sportnet - SME Foto: OFA Management / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies