VIDEO: Portugalský tím má v mužstve klenot, toto je jeden z najväčších talentov v Európe

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 09:35 • 2 min
VIDEO: Portugalský tím má v mužstve klenot, toto je jeden z najväčších talentov v Európe

LISABON - Portugalská Benfica Lisabon zvíťazila vo štvrtkovom úvodnom dueli štvrťfinálovej fázy futbalovej Európskej ligy 2018/2019 nad nemeckým Eintrachtom Frankfurt 4:2 a pred budúcotýždňovou odvetou v Hesensku má mimoriadne priaznivé vyhliadky na prienik do semifinále.

slovakia

left justify in out

Na lisabonskom Estádio da Luz si poctu hlavnej hviezdy večera pre seba "ukradol" 19-ročný supertalent Joao Félix. Tento útočník dosiahol tri góly vrátane úvodného z pokutového kopu a stal sa najmladším strelcom hetriku v dejinách EL. Zároveň sa stal najmladším Portugalčanom a hráčom lisabonských "orlov", komu sa v pohárovej Európe podarilo trikrát skórovať v jednom zápase. Prekonal tak legendárneho Eusébia. Joao Félix si navyše pripísal aj jednu gólovú prihrávku.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Que noite...⚽️⚽️⚽️

Príspevok, ktorý zdieľa João Félix (@joaofelix79),



"Získali sme dôležité víťazstvo, aj keď namiesto inkasovaného gólu na 4:2 sme mohli streliť zásah na 5:1 a boli by sme ešte vo väčšej výhode. Aj tak sme však dosiahli dobrý výsledok. Bolo dôležité, že sme sa po vylúčení súperovho hráča rýchlo ujali vedenia a ďalej dokázali hrať proti desiatim hosťom. Napriek našej výhre si stále myslím, že je naďalej všetko otvorené," poznamenal podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) obranca Lisabončanov Rúben Dias.

Eintracht utrpel vôbec prvú prehru v aktuálnom kalendárnom roku. Z mužstiev piatich popredných európskych ligových súťaží (Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Španielsko a Taliansko, pozn.) sa tak už iba Werder Brémy môže pochváliť tým, že tohto roku ešte neokúsil trpkosť prehry v žiadnom súťažnom stretnutí.

 

 

 

Hostia hrali v Lisabone už od 20. min bez vylúčeného Francúza Obiteho Evana N´Dicku. Napriek oslabeniu sa dvakrát strelecky presadili zásluhou Srba Luku Joviča, kmeňového hráča domácich, a Portugalčana Goncala Pacienciu.

 

"Samozrejme, skorá červená karta nám to skomplikovala. Napriek tomu to bol v podaní môjho tímu skvelý výkon. Sedemdesiat minút sme hrali o jedného menej a čo ma obzvlášť potešilo, bola mentalita hráčov. Za stavu 1:4 chceli hrať dopredu a streliť druhý gól. Na budúci týždeň to bude vo Frankfurte 'horúci tanec'. Benficu môžeme zdolať, no potrebujeme odohrať perfektný zápas," poznamenal na klubovom webe tréner Eintrachtu Adi Hütter.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona