Richard Sulík čelí kritike za jedálny lístok na Expo Dubaj 2020

NETKY.SK • 31 Október 2021, 16:35 • 2 min
Richard Sulík čelí kritike za jedálny lístok na Expo Dubaj 2020

BRATISLAVA - Slovensko sa na podujatí môže pochváliť svetovou úrovňou. Najnovšie sa však objavili kritické správy na menu, ktoré ponúkajú.

slovakia

left justify in out

Ohlasy mieria na adresu Richarda Sulíka (SaS) a súvisia s ponukou jedál a nápojov. Návštevníci by márne hľadali napríklad slovenské vína, namiesto toho nájdu francúzske šampanské. Rovnako kvalitné slovenské minerálky nahradili výrobky z Talianska. Na zozname sú aj české pivo, mexická tequila, kubánsky rum alebo škótska whisky. 

 

img

 

Ladislav Kamenický (Smer-SD) vyhlásil, že prezentácia Slovenska nie je dostatočná. „Ani slovenská kultúra, ani slovenské kroje, ani slovenské halušky a ešte aj neskoro ste začali,“ uviedol. Sulík sa bráni, že chceli ponúknuť aj niečo viac, ako doteraz. „Nemáme tam ani kroje, ani folklór, lebo to máme všade vždy posledných 50 rokov, ale Slovensko má omnoho viac čo ponúknuť,“ reagoval. V menu sa nachádzajú napríklad zemiakové špecle so slovenskou bryndzouvyprážaný obaľovaný syr s batátovými hranolkami, pečená kačica s kapustou a slovenskými zemiakovými lokšami alebo pečené teľacie líčka na šípkovej omáčke.

 

K téme: Videli ste Slovenský pavilón na Expo Dubaj 2020? Má svetovú úroveň

 

img

 

Generálna komisárka expozície SR na Expo Dubaj Miroslava Valovičová pre Nový Čas objasnila situáciu. „Zalistovanie a celý proces zavedenia produktov na trh trvá až 9 mesiacov, podlieha schvaľovaniu mnohých inštitúcií s neistým výsledkom. V praxi by to znamenalo, že naše pivo a víno by bolo mnohonásobne drahšie a de facto nepredajné,“ povedala. 

 

Prečítajte si tiež: Účasť Slovenska na EXPO v Dubaji sa vyplatila! Naši vedci majú šancu stať sa súčasťou Európskej vesmírnej agentúry

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies