Rozhodnutie o odňatí akreditácie Čistému dňu môže byť známe do konca roka

NETKY.SK • 9 November 2016, 15:02 • 2 min
Rozhodnutie o odňatí akreditácie Čistému dňu môže byť známe do konca roka

BRATISLAVA – Rozhodnutie, či ministerstvo práce odoberie akreditáciu resocializačnému zariadeniu Čistý deň, by mohlo byť známe do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Nevylúčil však, že definitíva bude známa až neskôr. "Všetko to totiž bude záležať od dokazovania a vyšetrovania všetkých okolností, ktoré nie sú definitívne potvrdené ani vyvrátené," zdôraznil.

 

Ministerstvo práce začalo správne konanie o zrušení akreditácie centru v polovici septembra. Vziať akreditáciu Čistému dňu mu odporučila akreditačná komisia rezortu.

 

MPSVR ešte nevydalo v tejto veci prvostupňové rozhodnutie. Po ňom potom podľa Stušku nasleduje právo druhej strany na odvolanie. "Ak to zariadenie využije, vtedy podľa zákona prichádza v procese správneho konania možnosť pre ministra práce Jána Richtera (Smer-SD) štandardne vstúpiť do procesu, zvolať si svoju rozkladovú komisiu a dať definitívnu bodku za otázkou, či odňať, alebo neodňať akreditáciu tomuto zariadeniu," dodal Stuška.

 

Opoziční poslanci podozrievajú centrum zo sexuálneho zneužívania svojich klientok, vedenie centra to odmietlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies