Rowlingová kritizovala Murdochov tweet o moslimoch

NETKY.SK • 12 Január 2015, 08:05 • 2 min
Rowlingová kritizovala Murdochov tweet o moslimoch

NEW YORK - Britská spisovateľka Joanne K. Rowlingová, autorka série kníh o Harrym Potterovi, ostro skritizovala vyjadrenie mediálneho magnáta Ruperta Murdocha za jeho slová o moslimoch, ktorých paušálne obvinil zo zodpovednosti za krvipreliatie v Paríži.

slovakia

left justify in out

Murdoch v piatok v reakcii na teroristické útoky v Paríži na Twitteri napísal, že hoci je "možno väčšina moslimov mierumilovná", všetci sú zodpovední za "narastajúcu rakovinu džihádu", kým nebudú pracovať na tom, aby ju zničili.

 

Rowlingová rozoslala v nedeľu niekoľko tweetov, v ktorých si mediálneho magnáta zobrala na paškál. Uviedla, že keďže sú obaja kresťania, cíti sa zaňho zodpovedná a pôjde sa "sama exkomunikovať". Sarkasticky dodala, že prijíma vinu aj za španielsku inkvizíciu a za akékoľvek násilie kresťanských fundamentalistov. "A tiež za Jima Bakkera", dodala v narážke na amerického televízneho evanjelistu, ktorý si za podvod odpykáva väzenský trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies