Ropa síce stále klesá, ale benzín a nafta pôjdu hore

NETKY.SK • 12 Február 2015, 11:40 • 2 min
Ropa síce stále klesá, ale benzín a nafta pôjdu hore

BRATISLAVA - Benzín a nafta pôjdu hore!, avizuje denník Nový čas. Po mesiacoch neustáleho zlacňovania pohonných látok sa zdá, že benzíny a nafta narazili na Slovensku na cenové dno.

slovakia

left justify in out

Od budúceho týždňa totiž analytici očakávajú opätovné zdražovanie, uvádza denník. Motoristi však zatiaľ tankujú najlacnejšie od marca 2010.

 

Na ceny benzínu a nafty na Slovensku vplývajú najmä ceny na burze v Rotterdame. Tam stúpli za týždeň takmer o štyri centy za liter. "Rast cien na burze je taký, že nás len máločo dokáže uchrániť pred rastom cien pohonných látok na čerpacích staniciach na Slovensku. Benzíny by dnes mohli byť na pumpách drahšie až o štyri centy, nafta o šesť centov za liter," hovorí Tomáš Novotný z natankuj.sk.

 

Konštatuje, že ak sa na konci týždňa zvýšia ceny, zo skúseností to však podľa neho nebude viac ako o dva centy. Slováci stále môžu lacnejšie tankovať vo všetkých okolitých krajinách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies