Rómom, ktorí sa prihlásia k maďarskej národnosti sľubujú po sedem eur

NETKY.SK • 25 Marec 2011, 08:21 • 2 min
Rómom, ktorí sa prihlásia k maďarskej národnosti sľubujú po sedem eur

Rómom, ktorí sa prihlásia k maďarskej národnosti sľubujú po sedem eur

slovakia

left justify in out

img

V oblasti Rimavská Sobota a Kráľovský Chlmec ponúkajú dve politické strany Rómom sedem eur na hlavu v prípade, že sa pri sčítaní ľudu prihlásia k maďarskej národnosti. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil predseda Strany Rómskej Únie (SRÚ) František Tanko.
Ktoré dve politické strany robia túto kampaň, nechcel zatiaľ konkretizovať. "Dohodli sme sa na tom, že to treba oznámiť polícii," povedal Tanko s tým, že krajské a miestne organizácie SRÚ zhromažďujú dôkazy. "Objavili sa ľudia, ktorí nabádajú Rómov, aby sa prihlásili k maďarskej národnosti za poplatok sedem euro s tým, že dve eurá dostanú sprostredkovatelia a päť euro na hlavu ide rodine," doplnil. Funguje to podľa neho "podobne ako pred voľbami", keď niekoľko týždňov pred voľbami ponúkajú peniaze za určité rozhodnutie.
Tanko vysvetlil, že peniaze od štátu sa menšinám prideľujú na základe toho, koľko slovenských občanov sa prihlási k tej - ktorej menšine. SRÚ bude preto podľa neho robiť v apríli kampaň, ktorou bude nabádať Rómov, aby sa prihlásili k rómskej národnosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies