Trump odkázal Grete, aby sa zaoberala inými štátmi ako USA

NETKY.SK • 22 Január 2020, 16:51 • 2 min
Trump odkázal Grete, aby sa zaoberala inými štátmi ako USA

DAVOS - Americký prezident Donald Trump tvrdí, že 17-ročná environmentálna aktivistka Greta Thunbergová by sa nemala sústreďovať na Spojené štáty, ale skôr na iné časti sveta, ktoré vypúšťajú plyny do ovzdušia.

slovakia

left justify in out

 

Trump a Greta sa už v minulosti dostali do slovných prestreliek a inak tomu nebolo ani tento týždeň na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose.

 

Podľa Trumpa sú aktivisti prorokmi skazy

Trump v stredu povedal, že by si bol veľmi rád vypočul prejav švédskej aktivistky na tomto podujatí. Bez spomenutia jej mena však tiež poznamenal, že niektorí ľudia, čo sa týka klimatických zmien, "nie sú realistickí" a snažia sa o kroky, ktoré by narušili život ostatných ľudí.

 

Iné štáty ako USA podľa Trumpa nahádzali do Tichého oceánu tony odpadu, ktorý sa teraz plaví smerom k Spojeným štátom. Na takéto veci by sa mala Greta sústrediť, povedal americký prezident, ktorý v utorok označil klimatických aktivistov za "stálych prorokov skazy".

Gretina reakcia na seba nenechala dlho čakať, keď vyhlásila, že ona ani jej podporovatelia sa len tak nevzdajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies