India plánuje zvýšiť export do Ruska

NETKY.SK • 13 Apríl 2022, 18:40 • 2 min
India plánuje zvýšiť export do Ruska

Presnejšie ide o ďalšie 2 miliardy dolárov, aby pokračovali v bilaterálnom obchode po medzinárodných sankciách voči Rusku, uviedla agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Obe vlády pracujú na návrhu na vyrovnanie obchodu v rupiách a rubľoch. Hľadajú spôsoby, ako vyvážiť obchod vzhľadom na to, že India je čistým dovozcom ruského tovaru. Na zozname sú farmaceutické výrobky, plasty, organické a anorganické chemikálie, bytové zariadenia, ryža, čaj, káva, mliečne výrobky a výrobky z hovädzieho dobytka. V súčasnosti predstavuje indický export do Ruska minimálnu hodnotu 3 miliárd USD v porovnaní s viac ako 68 miliardami USD zásielok do USA.

 

 

„Všimol som si, že hovoríte o nákupoch ropy. Ak sa pozeráte na nákup energie z Ruska, navrhol by som, aby ste sa zamerali na Európu. Nakupujeme energiu, ktorá je potrebná pre našu energetickú bezpečnosť.“ uviedol Minister zahraničných vecí S. Jaishankar, na otázku o nákupe ropy z Ruska.

 

 

India sa dostala pod ostrú kritiku za zrušenie dovozu ropy, aby využila pokles cien po tom, čo USA, Európa, Austrália a Japonsko uvalili ekonomické sankcie na Rusko. Rusko je jedným z troch najväčších svetových producentov ropy, za Saudskou Arábiou a Spojenými štátmi. Je tiež najväčším svetovým vývozcom ropy na svetovom trhu a druhým najväčším vývozcom ropy.

 

Možno vás zaujme: USA odporučili EÚ, aby si sama vyriešila otázku závislosti od ruských zdrojov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona