Toto sa oplatí vypočuť si! Cover verzie, ktoré sú výborné a pohladia dušu

NETKY.SK • 28 November 2022, 10:00 • 2 min
Toto sa oplatí vypočuť si! Cover verzie, ktoré sú výborné a pohladia dušu

Taká dobrá pieseň, tá veru zmôže veľa. Jednak zmierni občas hnev, jednak zlepší náladu, jednak ak sme aj smutní či sa cítime sklamaní, v správnej hudbe s tým pravým textom sa uistíme, že na svete nie sme sami a podobné bôle trápia dokonca aj spevákov či pôvabné speváčky.

slovakia

left justify in out

Výber je taký pestrý, že zrejme nebude postačovať ani celý život, aby sme si povyberali všetko, čo by sa nám zapáčilo, a tak aspoň v tomto článku sa možno playlist rozrastie o zopár zaujímavých kúskov. Cover verzie nie sú originál a všetci vieme, že ten je vždy len jeden a je neprekonateľný, ale aj tak stojí za to pustiť si naše tipy, možno vás nakoniec niečo aj prekvapí.

 

Dancin queen

 

Kto by nepoznal skladbu Dancin queen, naspievanú skupinou Abba, ktorá sama o sebe predstavuje prielom v hudobnom priemysle? Viacerí sa ju pokúsili prespievať a dokonca si ju rada pospevovala i nebohá anglická kráľovná. Vo verzii, ktorá nie je známa, sa nášmu sluchu prihovára medový hlas a pieseň je pomalá, pokojná, až pohladí na duši.

 

 

Yesterday

 

Zo Švédska sa teraz presunieme na iné miesto a do inej krajiny, do obdobia, keď ženy šaleli, len čo niekde začuli pesničku od Beatles a nedajbože, že by boli na ich koncerte, to sa strhla hotová trma-vrma. Zoskupenie vtedy spievalo Yesterday, dodnes sa hráva, dodnes vzbudzuje emócie, dodnes nejednému vyhráva v slúchadlách na cestách či uprostred prebdených nocí.

No a skladbu sa, okrem iných, podujali prespievať aj chlapci z kapely Boyz II. Men, a stačí, ak poviem, že ich hlasy sú jednoducho úchvatné a že dokážu niečo výnimočné. Koniec koncov presvedčte sa sami a povedzte, či sa to nepočúva úžasne!

 

 

Aretha Franklin

 

Áno, poviete si, že niečo od Beatles sme tu už mali, ale keďže ide o prespievanú verziu od kráľovnej Arethy Franklin, nie je možné vynechať ani Let it be. Slová s pekným posolstvom, zvuk minulých rokov a jej talent, na ktorý sa sotva niekedy bude môcť zabudnúť – to všetko a oveľa viac robí zo skladby niečo viac než len vypožičaný hit.

 

 

Zbohom

 

Elton John kedysi zaspieval rozlúčkovú pieseň Candle in the wind, venoval ju krásnej a náhle mŕtvej Marilyn Monroe, čím si pieseň získala nielen popularitu, ale aj akúsi pridanú hodnotu v podobe nostalgie. Trochu ju upravil o niekoľko rokov neskôr, keď ľudstvo zasiahla smutná správa o úmrtí kráľovnej sŕdc, Diany a teraz, v našom čase, si ju dovolil zanôtiť Ed Sheeran a že mu to aj vyšlo, si môžete pokojne overiť aj vy.

 

 

Natalia Oreiro

 

Možno nie najlepšiu cover verziu What a felling ponúkla speváčka Natalia Oreiro, ale už skutočnosť, že sa dala na spievanie aj takéhoto druhu skladby, je natoľko prekvapivá, až sa ju jednoducho nedalo preskočiť. Ona je skôr spätá s piesňami spievanými v Španielčine, koniec koncov veď tak sme si ju aj obľúbili, ako vášnivú a divokú Milagros z telenovely Divoký anjel. A zrazu je tu a po anglicky sprístupňuje melódiu takú nesmrteľnú a takú lahodiacu uchu.

 

 

Vždy ťa budem ľúbiť

 

A nakoniec niečo, čo ani nepotrebuje slová, niečo, o čom sa možno ani vo všeobecnosti nevie, že rovnako tak patrí do cover verzií, lebo je to neuveriteľne dobré. A ona, Whitney Houston, by geniálne zaspievala čokoľvek, všetko z jej úst by vyznievalo zapamätaniahodne.

Tak teda vychutnajme si I will always love you, hoci sme ju počuli už milión ráz a ešte aj budeme, ale aj tak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies