Romano Prodi vypovedal ako svedok v procese so Silviom Berlusconim

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 16:20 • 2 min
Romano Prodi vypovedal ako svedok v procese so Silviom Berlusconim

RÍM/NEAPOL - Niekdajší predseda Európskej komisie, bývalý taliansky premiér Romano Prodi vypovedal dnes v Neapole ako svedok v procese, v ktorom mediálny magnát, expremiér Silvio Berlusconi čelí obvineniu z podplácania bývalého senátora Sergia De Gregoria.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla tlačová agentúra APA. Prokuratúra viní v tomto prípade Berlusconiho, že zaplatil v roku 2006 poslancovi stredoľavej koalície Sergiovi De Gregoriovi tri milióny eur, z toho dva milióny v hotovosti, za zmenu politického dresu. Aj keď vtedajšie voľby priniesli tesné víťazstvo stredoľavých síl, De Gregorio sa už po niekoľkých mesiacoch pripojil k Berlusconiho opozičnému táboru a v roku 2008 prispel k pádu vlády premiéra Romana Prodiho. Z nasledujúcich volieb potom vzišiel ako víťaz práve Berlusconi.

     

Prodi dnes v súdnej sieni uviedol, že síce registroval špekulácie o možnom kupovaní hlasov, osobne ich však nebral vážne.
     

De Gregorio sa už skôr priznal, že peniaze od Berlusconiho prijal. Vlani v októbri ho súd v Neapole uznal vinným a odsúdil na 20 mesiacov väzenia.
     

V množstve súdnych procesov, ktorým Berlusconi čelil v uplynulých rokoch, ho doteraz právoplatne odsúdili iba v jedinom, a to za daňový podvod, v dôsledku čoho prišiel i o senátorsky mandát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies