Exekútori zobrali rodine psa, následne ho predali v internetovej aukcii

NETKY.SK • 1 Marec 2019, 13:14 • 2 min
Exekútori zobrali rodine psa, následne ho predali v internetovej aukcii

Nemecká rodina prišla kvôli exekúcii o domáceho miláčika.

slovakia

left justify in out

Istá žena z nemeckého mesta Ahlen sa zrejme dostala do nezávideniahodnej životnej situácie. Tá vyústila až do exekúcie, ktorú na ňu poslali miestne úrady. Žena totiž mestu dlžila väčší obnos peňazí vrátane nezaplatených poplatkov za svojho mopslíka menom Edda. A tak ju na jeseň navštívili exekútori.

 

Úradníci v dome dlžníčky hľadali cenné veci, ktorými by sa jej nedoplatky vyrovnali. Pôvodne chceli zabaviť invalidný vozík jej zdravotne postihnutého manžela, no ukázalo sa, že je len požičaný. Najcennejším „majetkom“ v dome sa tak stal rodinný maznáčik, fenka mopsa. Tú si úradníci odviezli preč a následne ju predali v internetovej aukcii.

 

img

 

Zvláštnu aukciu si všimla policajtka Michaela Jordanová. Pes sa predával za 750 eur, čo sa jej na danú rasu zdalo podozrivo málo. Kontaktovala preto predajcu a následne zistila, že sa jedná o exekúciu. Nakoľko úradníci tvrdili, že psík je v perfektnej zdravotnej kondícii, policajtka si ho kúpila.

 

img

 

Edda však okolo Vianoc začala mať problémy s očami, čo si vyžiadalo štyri operácie. Jordanová tak obvinila ahlenských úradníkov zo zavádzania pri predaji a požaduje náhradu vzniknutých výdavkov vo výške 1800 eur. Vyzerá to tak, že neštandardnou aukciou radnica ešte aj prerobí. Každopádne, psík je u nej v dobrých rukách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies