Počas Dňa narcisov sa vyzbieralo viac ako milión eur

NETKY.SK • 24 Máj 2023, 20:30 • 2 min
Počas Dňa narcisov sa vyzbieralo viac ako milión eur

BRATISLAVA - Počas 27. ročníka celoslovenskej zbierky Deň narcisov sa vyzbieralo viac ako milión eur. Definitívna suma bude známa až po sčítaní SMS zbierky. Financie sú určené pre pacientov s rakovinou a ich blízkych. Za zbierkou stojí Liga proti rakovine (LPR).

slovakia

left justify in out

Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovala výkonná riaditeľka ligy Eva Kováčová. "Piatykrát v histórii zbierky sme prekročili vyzbieranú hranicu milión eur. Ambíciou bolo získať finančné zdroje, ktoré umožnia robiť projekty a programy v prospech pacientov, ale tiež verejnosti v podobe informácií o prevencii," uviedla Kováčová. LPR využije vyzbieranú sumu na pokračovanie projektov, ktoré sú určené na pomoc onkologických pacientov a ich rodinám, ako napríklad onkoporadňa, sieť onkopsychológov či parochne pre pacientky.

 

"Vyzbieranú sumu vnímame ako motiváciu do ďalšej práce," doplnila Kováčová. Zbierka sa uskutočnila v uliciach miest a obcí Slovenska. Zapojilo sa do nej 11.613 dobrovoľníkov. "V uliciach stretávame mladých ľudí. Záleží na tom, aby sme ich učili spolupatričnosti, aby si uvedomovali, že okolo nás sú ľudia, ktorí potrebujú našu pomoc a ľudskosť je to najdôležitejšie, čo im môžeme dať," priblížila výkonná riaditeľka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies