Reštart F1 sezóny 2020 nepreruší ani nakazenie niektorého z jazdcov

NETKY.SK • 3 Jún 2020, 16:48 • 2 min
Reštart F1 sezóny 2020 nepreruší ani nakazenie niektorého z jazdcov

LONDÝN - Ani v prípade pozitívneho testu na ochorenie COVID-19 u niektorého z jazdcov či pri odstúpení tímu vedenie prestížneho motoristického seriálu F1 nezruší aktuálnu sezónu. Informoval o tom šéf spoločnosti Liberty Media ako vlastníka motoristického seriálu F1 Chase Carey.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyhnutie sa marcovej situácii
Vedenie seriálu sa tak chce vyhnúť situácii z marca, keď pred Veľkou cenou Austrálie malo niekoľko členov tímu McLaren pozitívny test na koronavírus a stajňa sa rozhodla v Melbourne neštartovať. Výsledkom napokon bolo zrušenie štartu sezóny F1. Tá by sa mala začať v júli dvoma pretekmi v Rakúsku na okruhu Red Bull Ring v Spielbergu - jazdiť by sa malo 5. a 12. júla.

 

img

 

Alternatíva v prípade vypadnutia
"Ak niektorý tím nebude môcť jazdiť, nespôsobí to zrušenie pretekov. Budeme mať presné postupy, podľa ktorých budeme postupovať v prípade výskytu infekcie, aby to nespôsobilo rušeniu súťaží," prezradil Carey na oficiálnom webe F1. "Ak bude mať pozitívny test jazdec, tím by mal mať v takom prípade zálohu," pokračoval.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dias ao Volante (@diasaovolante),

 

Prísne pravidlá 
Keďže jednotlivé stajne F1 majú široké tímy mechanikov a iného personálu, pričom nie všetci budú môcť cestovať na preteky, vedenie seriálu plánuje pravidelné plošné testovanie všetkých osôb. Podľa Careyho každý podstúpi test pred príchodom do každého dejiska VC a potom sa podrobí testom aj každý druhý deň. "Tímu budú fungovať v jednej bubline, v rámci ktorej budú menšie bubliny. Takto eliminujeme stretávanie sa osôb z rôznych sfér pôsobnosti," ozrejmil Carey.

 

img

 

Pri zastávke v boxoch sa to nedá 
Uvedomuje si tiež, že v motošporte nie je vždy možné dodržiavať odporúčaný dvojmetrový odstup od ďalších osôb. "Napríklad pri zastávke monopostu v boxoch a výmene pneumatík toto dodržať jednoducho nemôžeme. Pracujeme však na tom, aby sme mali príslušné procedúry na zníženie rizika prípadného prenosu ochorenia," dodal Carey.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona