Roland Garros: Schmiedlová postúpila do finále kvalifikácie

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 17:27 • 2 min
Roland Garros: Schmiedlová postúpila do finále kvalifikácie

PARÍŽ - Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvíťazila vo štvrtkovom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (26. mája - 9. júna, dotácia 21,017 milióna eur, antuka) nad 21-ročnou Japonkou Kurumi Narovou, 147. v renkingu WTA, za 101 minút 7:5, 6:2.

slovakia

left justify in out

Nadviazala na úspech 7:6 (5), 7:6 (5), ktorý dosiahla predminulý týždeň na podujatí ITF Empire Slovak Open v Trnave. V prvom sete sa jej napokon nevypomstilo, že stratila náskok 4:2 a nezužitkovala ani vedenie 5:4 s brejkom. Presadila sa totiž na returne v jedenástej hre a potom sa odpodávala na 15. V druhom dejstve Slovenka získala všetky gemy od stavu 2:2.

Vo finále kvalifikácie medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2013 si Karolína Schmiedlová zmeria sily s úspešnou z duelu Sesil Karatančevová (Kaz.-7) - Alla Kudriavcevová (Rus.). Už má istotu prémie 10 000 eur a 50 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 151. pozícii (osobný rekord).

Osemnásťročná Košičanka "Kajka" Schmiedlová si pripísala si svoj druhý seniorský zápasový úspech na úrovni veľkej štvorky. V januári na melbournských Australian Open pri debute podľahla v 1. kole kvalifikácie srbskej reprezentantke Vesne Doloncovej dvakrát 1:6.

Fedcupová reprezentantka SR Anna Karolína Schmiedlová, ktorú v rámci programu NTC trénersky vedie Milan Martinec, vlani v juniorskej súťaži na medzinárodných majstrovstvách Francúzska bola vo finále, nestačila v ňom na Nemku Anniku Beckovú. V roku 2011 medzi dievčatami prehrala už v 1. kole so Švédkou Ellen Allgurinovou, v sezóne 2010 neprešla kvalifikáciou. V apríli 2013 zaujala prienikom z kvalifikácie až do osemfinále hlavnej singlovej súťaže na podujatí pod hlavičkou WTA v poľských Katoviciach. Z podujatí na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) má na konte 7 singlových trofejí, 5. mája sa radovala na 25-tisícke v talianskej Civitavecchii.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 2. kolo:
Karolína Schmiedlová (SR) - Kurumi Narová (Jap.) 7:5, 6:2 za 101 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies