Roland Garros: Mladenovicová vyradila šampiónku 2011 Na Li

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 17:42 • 2 min
Roland Garros: Mladenovicová vyradila šampiónku 2011 Na Li

PARÍŽ - Domáca tenistka so srbskými koreňmi Kristina Mladenovicová sa v utorok postarala o obrovskú senzáciu na antukovom grandslamovom Roland Garros v Paríži.

slovakia

left justify in out

V 1. kole dvojhry žien vyradila dvojku svetového rebríčka WTA Na Li z Číny - za 124 minút triumfovala 7:5, 3:6, 6:1. 

Miestna šampiónka zo sezóny 2011 Na Li urobila 37 nevynútených chýb v porovnaní s 25 ("winnery" 27:21 pre favorizovanú Ázijčanku) a okrem iného pykala za to, že v úvodnom dejstve nevyužila dva jednotlivé setbaly na príjme v desiatom geme. 

"Samozrejme, že je to obrovská vec, jednoznačne moje dosiaľ najcennejšie víťazstvo. Nikdy predsa nie je bežné uspieť proti takémuto zvučnému menu. Bola som dnes mentálne silná. Aj som musela byť, pretože je to odolná a úžasná hráčka, grandslamová šampiónka. Vedela som, že to vôbec nebudem mať jednoduché. Snažila som sa však veriť vo vlastné sily a tvrdo drieť. Zároveň si to žiadalo zachovať si chladnú hlavu a využívať šance," povedala zverenkyňa Yannicka Hesseho Mladenovicová. 

 

Dvadsaťjedenročná niekdajšia líderka juniorského renkingu ITF Mladenovicová, aktuálne 103. medzi seniorkami, dosiahla vo veternom počasí na Dvorci Philippa Chatriera revanš za prehru 5:7, 3:6 z 1. kola medzinárodných otvorených majstrovstiev Francúzska 2010. V 2. kole bude čeliť Američanke Alison Riskeovej. Ak uspeje, o jedno kolo si zlepší miestny osobný rekord z vlaňajška. V roku 2009 ju v 1. kole zastavila Magdaléna Rybáriková, predvlani Dominika Cibulková. Na Majors bola dcéra bývalého hádzanára a niekdajšej volejbalistky Mladenovicová najďalej v 3. kole US Open 2012. V mixe je dvojnásobnou grandslamovou šampiónkou. 

 

Vo švajčiarskom Porrentruy žijúca víťazka parížskej súťaže dievčat 2009 Mladenovicová dosiaľ najvyššie bola na 36. pozícii v hodnotení. 

 

Tridsaťdvaročná Na Li má popri spomenutom RG spred troch sezón na konte aj januárové melbournské Australian Open, kde vo finále prekonala Cibulkovú. Hneď vstupnú prekážku na úrovni veľkej štvorky nezvládla premiérovo od newyorských US Open 2011. Double Melbourne - Paríž naposledy dosiahla Američanka Jennifer Capriatiová v sezóne 2001. Rok predtým sa udial do utorka posledný prípad prehry melbournskej šampiónky už v parížskom 1. kole, išlo o Američanku Lindsay Davenportovú. 

 

"Keď ste dvojka, ešte to neznamená, že musíte vyhrať všetky zápasy. Veľmi som sa snažila, ale nemyslím si, že som si počínala dobre. Až do konca som robila chybné veci a asi by som prehrala s hocikým. Dnes to nebolo o technike, ale o mojom vnútornom rozpoložení. Musím prísť na to, čo sa vlastne stalo, že som nedokázala vyvinúť tlak a lepšie sa koncentrovať," povedala Na Li na tlačovej besede. 

 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Kristina Mladenovicová (Fr.) - Na Li (Čína-2) 7:5, 3:6, 6:1 za 124 minút 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies