Roland Garros: Kristína Kučová nestačila v kvalifikácii na Hlaváčkovú

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 14:09 • 2 min
Roland Garros: Kristína Kučová nestačila v kvalifikácii na Hlaváčkovú

PARÍŽ - Slovenská tenistka Kristína Kučová sa rozlúčila s tohtoročným druhým grandslamovým turnajom Roland Garros v Paríži už v 1. kole kvalifikácie dvojhry.

slovakia

left justify in out

Štrnástka kvalifikačného "pavúka" Kučová podľahla skúsenej českej univerzálke Andrei Hlaváčkovej 3:6, 0:6. Stretnutie trvalo len 59 minút a slovenská hráčka v ňom až sedemkrát neudržala svoje podanie.

 

Vo francúzskej metropole na Roland Garros K. Kučová ešte nevyhrala ani jeden zápas - v kvalifikácii má zápasovú bilanciu 0:5. Vlani uhrala len jeden gem proti domácej držiteľke voľnej karty Irine Ramialisonovej.

 

Čoskoro 25-ročná "Kika" Kučová (nar. 23. mája 1990 v Bratislave) má s 28-ročnou Hlaváčkovou (191.) po strede negatívnu štatistiku 1:3, zdolala ju iba na antuke v roku 2009 v Brne (6:2, 6:4). Petrom Juríkom v rámci bratislavskej Akadémie Love 4 Tennis Erika Csarnakovicsa čerstvo trénersky vedená K. Kučová (121., najvyššie bola na 103. stupienku) sa hneď pri svojom debute v "main draw" na veľkej štvorke dostala do 2. kola Wimbledonu 2009 (podľahla Amélie Mauresmovej, medzičasom fedcupovej kapitánke Francúzska a trénerke Brita Andyho Murrayho), odvtedy si zahrala len na AO 2010. Mladšia zo sestier Kučových je víťazkou súťaže junioriek na newyorských US Open 2007.

 

V stredu postúpila do 2. kola kvalifikácie na RG 2015 Jana Čepelová. Priamo v hlavnej singlovej súťaži žien sa zo SR predstavia Karolína Schmiedlová, Magdaléna Rybáriková a Daniela Hantuchová, u mužov Martin Kližan a Lukáš Lacko (žreb bude zhodne v piatok 22. mája o 11.30 h). V kvalifikácii dvojhry mužov v utorok postúpil do 2. kola Norbert Gombos, ktorý by mal hrať ešte v stredu.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 1. kolo:
Andrea Hlaváčková (ČR) - Kristína Kučová (SR-14) 6:3, 6:0 za 59 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies