Rok 2022 bol vo Francúzsku najteplejší za posledných vyše 100 rokov

NETKY.SK • 1 December 2022, 11:44 • 2 min
Rok 2022 bol vo Francúzsku najteplejší za posledných vyše 100 rokov

PARÍŽ - Francúzsko nemalo za vyše 100 rokov taký teplý rok, ako je ten súčasný, oznámila v stredu tamojšia meteorologická služba Météo France. Správu priniesla tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa výpočtov bola dosiaľ tento rok priemerná teplota vo Francúzsku najmenej 14,2 stupňa Celzia, spresnila Météo France. Ak však bude december teplý, priemerná teplota môže ešte stúpnuť na 14,6 °C. "Mimoriadne letné epizódy v roku 2022 by boli bez vplyvu klimatickej zmeny veľmi nepravdepodobné a oveľa menej intenzívne," uviedla meteorologická služba vo vyhlásení. Tento rok bol vo Francúzsku poznačený nedostatkom dažďových zrážok a krutým suchom. Bez pitnej vody bolo dočasne vyše 100 obcí a miest. Niekoľko lokalít zaznamenalo rekordne vysoké teploty. Dokonca aj na severe krajiny zažili prudké búrky a obrovské lesné požiare, pritom ide o chladnejšiu oblasť, kde sú takéto javy obvykle zriedkavé. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona