Taliansko porušuje zákon, odmieta aj deväťmesačné bábätká utečencov

NETKY.SK • 14 August 2019, 7:0 • 2 min
Taliansko porušuje zákon, odmieta aj deväťmesačné bábätká utečencov

RÍM - Talianska vláda postupuje voči migrantom mimoriadne nekompromisne. Ako však poznamenal sicílsky súd, porušuje tým nielen medzinárodné konvencie, ale aj talianske zákony.

slovakia

left justify in out

Talianska vláda odmieta prijať deti bez sprievodu dospelých, ktoré sa nachádzajú na utečeneckej lodi kotviacej v Stredozemnom mori. Vláda odmieta prijať dokonca aj deväťmesačné dvojičky, z ktorých jedno má na mori problémy s dýchaním. Mimovládna organizácia Open Arms, ktorá loď prevádzkuje, sa preto ešte raz obrátila na talianske aj maltské úrady, aby prijali aspoň tieto dvojičky a ich rodičov.

 

img

S prosbou o to, aby z lode zobrali aspoň deti, sa mimovládka už predtým obrátila aj na Španielsko. Kapitán lode Marc Reig v pondelok odovzdal na španielskom veľvyslanectve na Malte žiadosť o udelenie azylu pre 31 detí z lode, na ktorej sa nachádza spolu až 151 migrantov z rôznych afrických krajín, pričom časť z nich je na nej už 13 dní.

 

img

Španielsko však jeho žiadosť odmietlo. Ako v utorok vyhlásil José Ábalos, minister španielskej prechodnej vlády, v ktorého kompetencii je aj problematika migrácie, žiadosť o azyl pre deti z lode "nemá žiadnu právnu relevanciu". Osoba, ktorá žiadosť podala, podľa Ábalosa "nie je právne spôsobilá žiadať o azyl pre tieto neplnoleté osoby".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona