Rocková kapela Status Quo vyrazia na posledné elektrické turné

NETKY.SK • 5 Február 2016, 15:33 • 2 min
Rocková kapela Status Quo vyrazia na posledné elektrické turné

BRATISLAVA - Anglická rocková kapela Status Quo plánuje tento rok ponúknuť posledné koncerty, počas ktorých budú muzikanti hrať na elektrických nástrojoch.

slovakia

left justify in out

Skupina informáciu prezradila prostredníctvom oficiálnej webstránky www.statusquo.co.uk. "Rozprávali sme sa o tom už dlhšie a rozhodli sme sa, že je čas skončiť s elektrinou. Je pre nás čoraz náročnejšie hrať takéto koncerty. Neznamená to, že sa nebudeme venovať iným činnostiam. V nasledujúcich rokoch sa môžete tešiť na veľa ďalších vecí, ale už nikdy počas koncertov nebudeme hrať elektrické sety," uviedol 66-ročný spevák a gitarista Francis Rossi.

 

 

Announcing the 2016 "The Last Night Of The Electrics" Tour. Status Quo today announce that their 2016 live shows will...

Posted by Status Quo on 31. január 2016


Jeho kolega Rick Parfitt dodal, že hudobníkov počas koncertov niekedy trápia fyzické bolesti. "Je preto ťažké udržiavať tú istú úroveň energie a bez nej to už nie je šou Status Quo. Cítime, že by sme s tým nemali pokračovať. Je to teda definitívny koniec elektrických setov počas našich koncertov. Život pre nás či mnohých našich fanúšikov už nebude rovnaký, ale nedokážeme už pokračovať týmto tempom," objasnil 67-ročný Parfitt. Skupina odštartuje európske turné The Last Night Of The Electrics v októbri. Posledné vystúpenie v rámci tejto šnúry sa bude konať v decembri.


Status Quo vznikli v roku 1962 pod názvom The Scorpions, pričom jediným pôvodným členom, ktorý v kapele pôsobí aj v súčasnosti, je spomínaný Francis Rossi. Názov Status Quo používa skupina od roku 1967. Na konte má doteraz 31 štúdioviek, z ktorých štyri sa umiestnili na prvej priečke britského albumového rebríčka. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Down Down, Rockin' All Over The World, Whatever You Want, In The Army Now či The Anniversary Waltz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies