Robert Plant chystá nový album

NETKY.SK • 24 Jún 2014, 13:16 • 2 min
Robert Plant chystá nový album

BRATISLAVA - Britský spevák Robert Plant plánuje 8. septembra vydať album Lullaby and…The Ceaseless Roar.

slovakia

left justify in out

Bývalý člen už nefungujúcej kapely Led Zeppelin zverejnil tracklist očakávanej nahrávky. Štúdiovka, ktorú 65-ročný spevák nahráva s formáciou The Sensational Shape Shifters, ponúkne dovedna 11 skladieb. O produkciu sa postará samotný Plant. Hudobníci už z nahrávky zverejnili prvý singel Rainbow, ktorý by mal oficiálne vyjsť počas leta.

 

"Som veľmi rád, že môžem pracovať s The Sensational Space Shifters. Vychádzajú zo vzrušujúcich oblastí súčasnej hudby. Už som niečo zažil a tak som sa sám seba pýtal, či mám čo povedať. Či mám v sebe, v mojom srdci, ešte nejakú pieseň. Rozumiem životu a tomu, čo som zažil. Cestou prichádzajú rôzne očakávania, sklamania, radosti, otázky a silné vzťahy. Teraz dokážem vyjadriť moje pocity cez melódiu, silu a tranz v kaleidoskope zvuku, farby a priateľstva," uviedol Plant. 

 

S kapelou The Sensational Shape Shifters, v ktorej pôsobia Justin Adams, John Baggot, Juldeh Camara, Billy Fuller, Dave Smith a Liam "Skin" Tyson, sa Plant ukáže aj na českom festivale Colours of Ostrava. Podujatie sa bude konať od 17. do 20. júla v areáli Dolních Vítkovic. 

 

Robert Anthony Plant sa narodil 20. augusta 1948 vo West Bromwich v Staffordshire. Preslávil sa v spomínanej legendárnej kapele Led Zeppelin, s ktorou vydal albumy ako Led Zeppelin II (1969), Led Zeppelin III (1970), Led Zeppelin IV (1971) či Physical Graffiti (1975). Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Johna Bonhama. Plant počas sólovej kariéry spolupracoval napríklad so skupinami ako Priory of Brion, Strange Sensation alebo Band of Joy, s bývalým kolegom a gitaristom Led Zeppelin Jimmym Pageom, či so speváčkou Alison Krauss. Sólový debutový album Pictures at Eleven vydal v júni 1982 a zatiaľ poslednú nahrávku Band of Joy ponúkol v roku 2010. Album Raising Sand (2007), ktorý nahral so 42-ročnou Krauss, získal v roku 2009 päť cien Grammy. 

 


Tracklist albumu Lullaby and…The Ceaseless Roar: 

01 Little Maggie 
02 Rainbow 
03 Pocketful of Golden 
04 Embrace Another Fall 
05 Turn It Up 
06 A Stolen Kiss 
07 Somebody There 
08 Poor Howard 
09 House of Love 
10 Up on the Hollow Hill (Understanding Arthur) 
11 Arbaden (Maggie’s Babby) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies