Robert Fico: Máme dostatok podpisov potrebných na konanie referenda

NETKY.SK • 8 August 2022, 16:52 • 2 min
Robert Fico: Máme dostatok podpisov potrebných na konanie referenda

BRATSILAVA - Predseda opozičného Smeru-SD to uviedol dnes na tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Zber podpisov za referendum o predčasných voľbách ukončí petičný výbor k 15. augustu. Potrebných 350 000 podpisov už je k dispozícii. 


„Hotovo. Máme 350 000 podpisov. Petičná akcia prebehla presne podľa našich predstáv," povedal Fico s tým, že z toho 270 000 podpisov vyzbierala strana Smer-SD. Poďakoval sa všetkým, ktorí sa pod petíciu podpísali, i všetkým, ktorí sa na zbere podieľali. Zároveň vyzval zapojené subjekty i občanov, aby vyzbierané podpisy zaslali petičnému výboru do 15. augusta.

 

Zo sveta: Amnesty International: Naša správa o Ukrajine vyvolala bolesť, ale je pravdivá

 

img

 

Fico tiež apeloval na prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby počúvala hlasy občanov. Nevidí žiadny dôvod, aby sa obrátila na Ústavný súd. Podľa predsedu Smeru-SD by sa tým len opätovne zbavila svojej zodpovednosti.

 

Prezidentka si uvedomuje, že musí urobiť krok k zmareniu referenda," tvrdí s tým, že ak by sa na ÚS neobrátila, musela by spojiť referendum s jesennými komunálnymi voľbami aj pre úsporu financií. Fico je presvedčený, že referendum by takto bolo úspešné.


Líder Smeru-SD za tým vidí snahu udržať súčasnú vládu pri moci. Riešenie aktuálnej situácie na Slovensku vidí naďalej v predčasných voľbách a páde vlády, ktorú považuje za neschopnú.

 

img

 

Prezidentka už avizovala, že s otázkou o bezodkladnej demisii vlády by sa obrátila na Ústavný súd SR. Vykazuje podľa nej znaky neústavnosti. Ak by súd skonštatoval, že daná časť nie je v poriadku, vyhlásila by referendum len o možnosti skrátenia volebného obdobia.

 

Z domova: Chcete sa sťažovať na poškodenie zdravia? Odteraz si za to zaplatíte!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona