Z výšky pohľadávok Sociálnej poisťovne ku koncu februára sa vám určite zatočí hlava

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 12:50 • 2 min
Z výšky pohľadávok Sociálnej poisťovne ku koncu februára sa vám určite zatočí hlava

BRATISLAVA - Pohľadávky Sociálnej poisťovne za prvé dva mesiace tohto roka vzrástli o 20,5 milióna na 856,4 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Takmer 230,7 milióna eur z toho tvorili pohľadávky na poistnom. Tieto pohľadávky poisťovni neuhradili zdravotnícke zariadenia v pôsobnosti rezortu zdravotníctva a transformované zdravotnícke zariadenia. Oproti koncu vlaňajška pohľadávky voči zdravotníckym zariadeniam stúpli o 10,8 milióna eur. 

 

img

Pohľadávky Sociálnej poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti rezortu zdravotníctva ku koncu februára tohto roka dosiahli 211,8 milióna eur. Od konca minulého roka sa zvýšili o 9,8 milióna eur. Nárast pohľadávok pre neplatenie mesačných odvodov evidovala poisťovňa pri deviatich zdravotníckych zariadeniach v pôsobnosti ministerstva zdravotníctva. Išlo o Univerzitnú nemocnicu v Bratislave, Univerzitnú nemocnicu v Martine, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Žiline, Fakultnú nemocnicu J. A. Reimana v Prešove, Národný ústav detských chorôb v Bratislave, Detskú fakultnú nemocnicu v Košiciach, Národnú transfúznu službu SR v Bratislave a Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura v Košiciach.

 

img

Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam zaznamenala poisťovňa ku koncu februára tohto roka pohľadávky vo výške 18,8 milióna eur, čo bolo oproti koncu vlaňajška viac takmer o 1 milión eur. „Nárast pohľadávok pre neplatenie mesačných odvodov v súčasnosti evidujeme pri štyroch transformovaných zdravotníckych zariadeniach," uviedla poisťovňa. Ide o Nemocnicu s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach, Nemocnicu s poliklinikou v Novom Meste nad Váhom, Nemocnicu A. Wintera n. o. Piešťany a Dolnooravskú nemocnicu s poliklinikou MUDr. L. N. Jégého Dolný Kubín.
 

Mohlo by vás zaujímať: Skupina poslancov pripravila návrh zákona, ktorý má odobrať výhody predstaviteľom totalitného režimu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona