Niektoré španielske regióny sa opäť vracajú k obmedzeniam. Narastá počet pozitívnych prípadov u ľudí do 30 rokov

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 12:13 • 2 min
Niektoré španielske regióny sa opäť vracajú k obmedzeniam. Narastá počet pozitívnych prípadov u ľudí do 30 rokov

MADRID - Miera nákazy v Španielsku stále stúpa a dosiahla už 368 prípadov na 100 000 obyvateľov, čo je v priebehu dvoch týždňov viac ako strojnásobenie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

A tak sa stalo, že krátko po začiatku letnej dovolenkovej sezóny sa niektoré španielske regióny vracajú k zákazom vychádzania. Obmedzením socializácie a nočného života chcú zabrániť nárastu prípadov ochorenia COVID-19, ktoré sa v ostatnom období značne rozšírilo predovšetkým v Katalánsku a regióne okolo Valencie.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Tokio hlási rekordný nárast infikovaných. V Paríži sa taktiež začína zvyšovať počet nakazených, no aj tak otvárajú nočné kluby

Obe oblasti na pobreží Stredozemného mora sa preto rozhodli obmedziť spoločenské zhromaždenia na maximálne 10 osôb. Zároveň obmedzili akékoľvek aktivity v neskorých nočných hodinách. V severnej provincii Astúria zasa v pondelok zakázali interiérovú činnosť v baroch a reštauráciách. Na druhej strane, súd v Aragónsku v pondelok zamietol požiadavku na zatvorenie nočných klubov.

 

Prečítajte si: Holandská vláda si priznala chybu. Opatrenia sa ešte uvoľňovať nemali!

 

img


Fernando Simón, ktorý v Španielsku koordinuje mimoriadne situácie v zdravotníctve uviedol, že počet prípadov koronavírusu medzi ľuďmi do 30 rokov je momentálne trikrát vyšší ako priemer. Uviedol, že hoci mladší pacienti zvyčajne nepotrebujú intenzívnu starostlivosť, vysoký počet prípadov do 30 rokov pomaly zvyšuje mieru hospitalizácií. „Nárast úmrtnosti zatiaľ nezaznamenávame. A dúfame, že to tak ani nebude,“ povedal novinárom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies