Prezidentka ubezpečila, že Slovensko je chránené spojencami NATO a EÚ

NETKY.SK • 24 Február 2022, 11:41 • 2 min
Prezidentka ubezpečila, že Slovensko je chránené spojencami NATO a EÚ

BRATISLAVA - Hlava štátu Zuzana Čaputová sa snažila upokojiť občanov. Situáciu sa pokúsili objasniť i Eduard Heger, Jaroslav Naď a Roman Mikulec spolu s Ivanom Korčokom.

slovakia

left justify in out

„Slovenská sloboda a zvrchovanosť sú v napätej situácii v súvislosti s Ukrajinou chránené spojencami NATO a Európskej únie. Je v záujme Slovenska byť pevnou súčasťou zväzku, v ktorom si členovia bezpečnosť navzájom garantujú," po mimoriadnom rokovaní Bezpečnostnej rady SR to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová.

 

 

„Slovensko tlmočilo Rusku pre situáciu na Ukrajine ostrý protest," oznámil minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok (nominant SaS) s tým, že si ráno predvolali ruského veľvyslanca, ktorému takéto stanovisko SR oznámili.

 

img

 

„Východná hranica s Ukrajinou by sa mala vojensky posilniť," avizuje minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) s tým, že zvýšený počet vojakov bude nateraz súvisieť s asistenciou polície. Naď spoločne s ministrom zahraničných vecí SR Ivanom Korčokom (nominant SaS) zároveň informoval, že zasadala Rada NATO a viacerí spojenci požiadali o aktiváciu článku 4. NATO považuje za nevyhnutné vojensky posilniť východné hranice vrátane Slovenska.

 

 

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) vyzval ľudí, aby nepodliehali dezinformáciám a zachovali pokoj a chladnú hlavu. Uviedol to po štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR. Povedal, že naše ozbrojené sily a polícia budú aj v tejto výnimočnej situácii zabezpečovať kontrolovaný prechod hraníc a ľudia utekajúci pred vojnou u nás dostanú potrebné zázemie.

 

img

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: VIDEO: Rusko útočí na Ukrajinu! Ukrajina hlási obete a prerušenie diplomatických stykov s Ruskom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies