Ripple spustila fond rizikového kapitálu Xpring na prijatie aplikácie Bootstrap XRP

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 08:55 • 2 min
Ripple spustila fond rizikového kapitálu Xpring na prijatie aplikácie Bootstrap XRP

Spoločnosť so sídlom v San Franciscu oznámila nový projekt s názvom Xpring, ktorý poskytuje finančnú podporu spoločnostiam, ktoré vyvíjajú produkty a služby pre XRP. Dnes je Ripple tretia najväčšia kryptomena na trhu s hodnotou viac ako 29 miliárd USD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V súčasnosti prebieha testovanie Ripple, ktoré používajú viaceré banky. Cieľom spoločnosti je zmeniť to pomocou technológie Xpring. Spoločnosť Ripple bude investovať, získavať a poskytovať granty spoločnostiam, ktoré využívajú svoje digitálne aktíva XRP a XRP Ledger.

 

V oficiálnom vyhlásení tím Ripple povedal:

 

„Ako hlavný prispievateľ ku kódovej základni XRP Ledger a veľkému držiteľovi XRP často počujeme od podnikateľov a vývojárov, že by chceli podporu v nejakej forme, aby im pomohla s projektmi súvisiacimi s XRP. Ako jedna z mála obchodných spoločností si ceníme, že máme jedinečnú pozíciu na podporu podnikateľov zmysluplným spôsobom.“

 

Ripple priniesol aj Ethana Bearda, ktorý viedol vývojársky program spoločnosti Xpring a Ripple. Ethan pôsobl ako riaditeľ sekcie Facebook Developer Network od roku 2009 do roku 2012, kde dohliadal na celosvetové vzťahy s vývojármi, operácie a produktový marketing pre rozhranie Facebook API. Pred Facebookom pôsobil ako riaditeľ sociálnych médií a riaditeľ spoločnosti New Business Development spoločnosti Google.

 

„Milujem pomáhať začínajúcim podnikom využívať nové technológie na vývoj. Na Facebooku sme videli, že spoločnosť v oblastiach ako sú hry, hudba a novinky využívajú našu platformu na to, aby sa stali veľkými firmami. Blockchain a digitálne aktíva majú schopnosť vyriešiť dôležité problémy a XRP s rýchlosťou, škálovateľnosťou a preukázateľným používaním v reálnom svete, je skvelým nástrojom pre začínajúcich podnikateľov a na budovanie podnikov.“

 

Spoločnosť Ripple oznámila niekoľko projektov, ktoré už financovali. Len minulý mesiac investovali 25 miliónov USD do XRP fondu  v spoločnosti Blockchain Capital. Blockchain Capital teraz spravuje viac ako 350 miliónov USD aktív vrátane investícií do spoločností ako Caoinbase, Circle a Kraken.

 

Začiatkom tohto roka investovali do spoločnosti Omni. Hoci to nebola investícia spoločnosti Ripple ako taká, spoločnosť čoskoro integruje XRP ako menu na svojom trhu.

 

Keďže tokeny XRP majú v súčasnosti obmedzené, ale rastúce prípady použitia, nová investícia by mohla posilniť svoj už veľký trhový strop. Môže tiež pomôcť novým projektom zabezpečiť finančné prostriedky na vybudovanie produktov a získať podporu od spoločnosti Ripple.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies