Ripple CEO: Bitcoin je pod kontrolou malej skupiny minerov z Číny

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 21:00 • 2 min
Ripple CEO: Bitcoin je pod kontrolou malej skupiny minerov z Číny

SAN FRANCISCO – Generálny riaditeľ spoločnosti Ripple Brad Garlinghouse vyhlásil na konferencii 2018 Stifel Cross Sector Insight v Bostone, že Bitcoin je v skutočnosti kontrolovaný Čínou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V nedávnom rozhovore s analytikom Lee Simpsonom zo spoločnosti Stifel Tech sa Garlinghouse vyjadril k niekoľkým témam súvisiacich s technológiou blockchain a krypto svetom. Počas rozhovoru vyslovil názor, že Bitcoin je pod kontrolou Číny.

 

img

Ripple CEO Brad Garlinghouse

 

"Poviem vám príbeh, o ktorom sa veľmi nehovorí, ale stojí za to venovať mu pozornosť. Bitcoin je skutočne kontrolovaný Čínou. V Číne sú štyri ťažiarske spoločnosti, ktoré ovládajú viac ako 50% Bitcoinov v obehu. Ako si môžeme byť istý, či Čína nezasiahne? Koľko krajín by chcelo používať čínou kontrolovanú menu?"

 

Garlinghouse sa tiež vyjadril k základnej technológii blockchainu Bitcoinu a Ripple. Podľa jeho názoru tieto technológie nenarušia systém bánk, avšak budú hrať dôležitú úlohu v spôsobe fungovania nášho systému.

 

img

 

Šéf spoločnosti Ripple sa vyjadril aj k ich natívnej mene XRP, ktorú označil za najlepšie digitálne aktívum na vykonávanie transakcií. Garlinghouse povedal, že Bitcoinu dnes trvá 45 minút na dokončenie transakcie, zatiaľ čo XRP to trvá štyri sekundy.

 

Obchodná platforma BitMex vo februári vydala správu o Ripple a jeho tokene XRP, v ktorej opisuje štruktúru Ripple protokolu ako centralizovanú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies