Rím chce žalovať Američanov za Dávida so zbraňou

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 13:35 • 2 min
Rím chce žalovať Američanov za Dávida so zbraňou

RÍM - Talianska vláda vyjadrila v sobotu pobúrenie z karikatúry americkej zbrojárskej firmy, ktorá zverejnila karikatúru slávnej sochy Dávida so zbraňou v ruke.

slovakia

left justify in out

Talianske ministerstvo kultúry hovorí o porušení práva o nenarušiteľnosti estetickej hodnoty diela. Samotný obrázok zverejnený talianskymi médiami označilo za urážlivý a žiada jeho stiahnutie. Vláda v Ríme navyše argumentuje vlastníctvom práv na používanie slávneho monumentu na komerčné účely. Šéf talianskej rezortu kultúry v tejto súvislosti pohrozil spoločnosti ArmaLite právnym konaním, cituje ho portál britskej vysielacej stanice BBC.

Socha Dávida je dielom slávneho sochára Michelangela Buonarottiho, ktorý ju vytvoril pred viac ako 500 rokmi. Dnes je vystavená v múzeu vo Florencii, kde štvormetrový mramorový monument vznikol. Socha zobrazujúca neskoršieho kráľa zjednoteného Izraela, ktorý usmrtil filištínskeho hrdinu Goliáša, je považovaná za jedno z najhodnotnejších sôch v histórii ľudstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies