Ronaldo sa priznal, že potreboval prestávku od reprezentácie

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 21:02 • 2 min
Ronaldo sa priznal, že potreboval prestávku od reprezentácie

TURÍN - Hviezda Juventusu Turín Cristiano Ronaldo tiež už nepatrí medzi tých najmladších. Na svoj vek má síce výbornú kondíciu, no tiež je len človek. V drese svojho zamestnávateľa z Turína síce pravidelne nastupuje, no dres Portugalska si naposledy obliekol ešte na šampionáte v Rusku.

slovakia

left justify in out

Na svetový šampionát išli Portugalci ako majstri Európy z roku 2016, keď vo finále porazili domácich Francúzov gólom v nastavenom čase. O dva roky neskôr však už také šťstie nemali. Vypadli už v úvode vyraďovacej časti pavúka, keď podľahli Uruguaju v pomere 1:2 a sen o zlatej trofeji sa celému Portugalsku na čele so svojim kapitánom rozplynul.

 

 

Ronaldo je ale veľký hráč aj po psychickej stránke. Preto neúspech v Rusku nemôžeme považovať za jeho dlhšiu absenciu v reprezentačnom drese. Podľa jeho slov sa "musel adaptovať predovšetkým na nové prostredie. Rozprával som sa s koučom aj prezidentom federácie a povedal som im, že potrebujem prestávku od reprezentácie. Sťahoval som sa do novej krajiny s inou kultúrou a bola to veľká zmena pre mňa aj moju rodinu," priznal v rozhovore pre DAZN.

 

img

Tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Fernando Santos

 

Hrajúca legenda počas leta menila po dlhej dobe dres. Z Realu Madrid sa kapitán portugalskej reprezentácie sťahoval na sever Talianska do Juventusu Turín. 

 

"Španielsko či Portugalsko mi nechýba. Samozrejme, opustil som v tých krajinách veľa kamarátov, avšak krajiny samotné mi nechýbajú." 

 

"Adaptoval som sa na nové prostredie a môžem skonštatovať, že najvyššia talianska súťaž je náročnejšia ako španielska. Hral som aj v Premier League a môžem povedať, že v Serie A je najťažšie presadiť sa," priznáva CR7.

 

 

Poznamenal, že jeho návrat do reprezentácie sa už blíži, pretože Portugalsko už onedlho čaká kvalifikácia o postup na Majstrovstvá Európy 2020.

 

Tento rok je všetko inak, veľa vecí sa zmenilo. Prispôsobil som sa tamojšej kultúre aj štýlu futbalu. Aj preto dúfam, že sa znovu dostanem do národného tímu, lebo je mojím domovom a chcem mu pomôcť kvalifikovať sa na budúcoročný európsky šampionát," doplnil víťaz ME 2016.

 

 

Cristiano patrí už teraz medzi legendy portugalskej futbalovej reprezentácie. Za národný tým odohral celkom 154 zápasov na medzinárodnej úrovni, v ktorých sa presadil celkom 85-krát. Okrem toho patrí medzi hŕstku hráčov, ktorým sa podarilo skórovať na 4 rôznych svetových šampionátoch (Nemecko 2006, Južná Afrika 2010, Brazília 2014, Rusko 2018). 
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies