V obci Lakšárska Nová Ves horela strecha rodinného domu

NETKY.SK • 5 December 2023, 10:40 • 2 min
V obci Lakšárska Nová Ves horela strecha rodinného domu

LAKŠÁRSKA NOVÁ VES - Včera v obci Lakšárska Nová Ves vypukol požiar domu, zasahujúce jednotky z Senice a Kútov rýchlo evakuovali obyvateľov. Majiteľ informoval o bezpečnej evakuácii, no škoda dosiahla 75 000 €. Hasiči a dobrovoľníci úspešne zachránili majetok v hodnote 150 000 €.

slovakia

left justify in out

V nedeľu (3. decembra 2023) krátko pred polnocou bolo na linku tiesňového volania prijaté oznámenie o požiari rodinného domu v obci Lakšárska Nová Ves (okres Senica). V čase príjazdu hasičských jednotiek zo Senice a Kútov sa požiar nachádzal v 3. fáze horenia. Vykonaným prieskumom na mieste udalosti bolo zistené, že sa plamene postupne rozšírili zo strechy domu až do jeho podkrovnej časti. A tiež na altánok, ktorý dispozične tvoril celok s domom.

 

Majiteľ informoval, že všetci obyvatelia sa nachádzajú evakuovaní na voľnom priestranstve, bez zranení. Likvidačné práce prebehli za súčasného rozoberania strešnej konštrukcie. Na mieste udalosti zasahovalo 7 príslušníkov s 3 kusmi hasičskej techniky. Na likvidácií požiaru sa podieľali aj dobrovoľní hasiči z Lakšárskej Novej Vsi. Úlet iskier z komína spôsobil majiteľom škodu odhadnutú na sumu 75 000 €. Včasným zásahom sa podarilo uchrániť majetok v sume 150 000 €.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / KR HaZZ TT, Foto: KR HaZZ TT
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies