Richter chce firmám odpúšťať odvody za absolventov a dlhodobo nezamestnaných

NETKY.SK • 19 August 2013, 09:48 • 2 min
Richter chce firmám odpúšťať odvody za absolventov a dlhodobo nezamestnaných

BRATISLAVA - Ministerstvo práce chce rok odpúšťať odvody za absolventov a dlhodobo nezamestnaných, informujú na titulnej strane HOSPODÁRSKE NOVINY v článku s názvom "Richter ponúka firmám odmenu".

slovakia

left justify in out

Črtá sa tak výhoda pre mladých nezamestnaných ľudí, ktorých je približne 226-tisíc. Práve v dlhodobej nezamestnanosti či počte mladých, dominujeme čiernym rebríčkom EÚ. "Chceme znížiť odvody tak, aby išlo o ďalší motivačný prvok pre zamestnávateľov", potvrdil minister práce a sociálnych vecí Ján Richter (SMER-SD). Akú presnú časť odvodov štát firmám odpustí, zatiaľ nie je známe. Maximálne by sa mala pohybovať okolo hranice minimálnej mzdy. Ak by teda podnikateľ v praxi zamestnal človeka napr. za 337 eur, mohol by mesačne ušetriť takmer 120 eur.

Podľa šéfa Slovenskej asociácie malých podnikov Vladimíra Sirotku je otázne, či túto možnosť podnikatelia využijú. "Ľudí si budú musieť navyše zaškoliť, a to ich bude stáť čas aj peniaze", vysvetlil Sirotka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies