Na dne indonézskeho jazierka môžete bicyklovať či sledovať televíziu

NETKY.SK • 9 Október 2019, 23:20 • 2 min
Na dne indonézskeho jazierka môžete bicyklovať či sledovať televíziu

Pred viac ako 13 rokmi bolo malé indonézskej jazierko Umbul Ponggok veľmi špinavé. Teraz je z neho ale medzi miestnymi hit Instagramu.

slovakia

left justify in out

Môže za to vskutku bizarný dôvod. Na dne totiž návštevníci nájdu množstvo predmetov, ako napríklad stan, starú televíziu na stolíku alebo moped, s ktorými sa môžu odfotiť, napísal server Daily Mail.

 

Za skutočne drobný poplatok, ktorý v prepočte činí asi 70 centov, môžu návštevníci vstúpiť do jazierka, potopiť sa na dno a zapózovať vo vode, zatiaľ čo sú usadení na stoličke pred televíziou. Majú pritom možnosť si požičať podvodný foťák alebo zaplatiť potápačovi, ktorý ich vyfotí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lets go.....

Príspevok, ktorý zdieľa Umbul Ponggok (@umbul_ponggok),

 

Turistická atrakcia, ktorá je súčasťou priľahlej dediny nachádzajúcej sa na Jáve, má aj svoj vlastný účet na Instagrame. A jej fanúšikom je dokonca indonézsky prezident Joko Widodo, ktorý sa nechal na dne tiež zvečniť.

 

Museli ho revitalizovať

 

Jazierko ale nebolo vždy v hľadáčiku turistov. Ešte pred 13 rokmi bolo špinavé, pretože miestni boli zvyknutí sa v ňom kúpať alebo prať oblečenie.

 

 

V roku 2006 novozvolený starosta zavetril turistický potenciál - jazierko totiž napája 40 prírodných prameňov. Presvedčil svojich spoluobčanov, aby investovali peniaze do jeho vyčistenie a premenili miesto na atrakciu.

 

Vďaka prílivu návštevníkov sa dnes obyvatelia majú oveľa lepšie ako v minulosti. Zarábajú si predajom suvenírov, jedla alebo oblečenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona