Po príspevku na Instagrame si vzalo mladé dievča život

NETKY.SK • 16 Máj 2019, 19:49 • 2 min
Po príspevku na Instagrame si vzalo mladé dievča život

KUALA LUMPUR - Malajzijská tínedžerka, ktorá spustila na Instagrame hlasovanie s otázkou, či má žiť alebo zomrieť, si vzala život, pretože väčšina účastníkov prieskumu hlasovala za druhú možnosť. Po jej smrti nasledovala vlna výziev na vyšetrenie tragédie, informovala v stredu tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Samovraždu spáchalo neidentifikované 16-ročné dievča z mesta Kuching vo východomalajzijskom štáte Sarawak, na severozápade ostrova Borneo. Hlasovanie spustilo v pondelok na Instagrame, platforme patriacej sociálnej sieti Facebook, kde sa zdieľajú fotografie.

 

Polícia označila prípad za "náhle úmrtie""Toto je naozaj dôležité. Pomôžte mi vybrať si S/Ž," napísala tínedžerka, ako uviedol aj spravodajský portál Astro Awani. Písmeno D znamenalo "death" - v preklade smrť, písmeno L "life" - v preklade život.

 

img

Osudný Instagramový príspevok

 

Až 69 percent hlasujúcich ľudí bolo za to, aby dievča skoncovalo so životom, a 31 percent sa vyslovilo proti. Túto informáciu citovali miestne médiá s odvolaním sa na políciu.

 

Zákonodarca Ramkarpal Singh vyzval na vyšetrovanie okolností tínedžerkinej smrti. "Bolo by dnes ešte dievča nažive, keby ho väčšina netčanov na jeho účte na Instagrame odhovárala od samovraždy?" položil zákonodarca otázku. Použil pri tom výraz "netizens" - "netčania", teda občania aktívni na internete.

 

 

"Vyzývam úrady,... aby prešetrili účty obete na sociálnych sieťach a okolnosti, ktoré viedli k jej smrti. Nech zabránime ďalšiemu zneužívaniu sociálnych médií v podobných situáciách," apeloval politik.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies