Richeze vyhral 4. etapu Okolo Švajčiarska, Sagan skončil tretí

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 19:04 • 2 min
Richeze vyhral 4. etapu Okolo Švajčiarska, Sagan skončil tretí

CHAMPAGNE - Slovenský cyklista Peter Sagan neskompletizoval svoj víťazný hetrik na 80. ročníku pretekov Okolo Švajčiarska. Dvadsaťšesťročný jazdec stajne Tinkoff obsadil v utorňajšej 4. etape tretiu pozíciu, keď v záverečnom špurte 193 km dlhej trate z Rheinfeldenu do Champagne nestačil na dvojicu jazdcov Etixx-QuickStep.

slovakia

left justify in out

Z triumfu sa tešil Argentínčan Ariel Maximiliano Richeze a druhý skončil Kolumbijčan Fernando Gaviria. Peter Sagan si však udržal žltý dres pre lídra celkového poradia podujatia. Dvojica Jürgen Roelandts z Belgicka a Silvan Dillier zo Švajčiarska na neho stráca deväť sekúnd.

 

Utorňajšia etapa mala rovinatý charakter, ktorý "zvlnili" len dve stúpania. Jedno krátko po štarte a druhé pred cieľom, to však nemalo parametre na to, aby roztrhalo pelotón, či dovolilo uniknúť nejakej nebezpečnej skupine. Všetko tak nasvedčovala hromadnému dojazdu. Krátko po štarte sa odtrhla dvojica Matthew Brammeier (Dimension Data) a Jeremy Maison (FDJ), ku ktorej sa onedlho pridali Lukas Jaun (Team Roth) a Nick Vander Lijke (Roompot).

 

Toto kvarteto si vytvorilo takmer štvorminútový náskok. Pelotón išiel veľmi pokojne a štvoricu na čele si výraznejšie nevšímal. Všetko podstatné sa tak udialo až v záverečných 20 kilometroch. To už na čele jazdila iba trojica pretekárov, pričom pelotón výrazne zvýšil náskok. Peter Sagan sa so svojimi spolujazdcami držali na čele hlavného balíka. Tri kilometre pred finišom odpadol aj posledný z unikajúcich jazdcov a do cieľa sa rútil celý balík. Na čele sa zoradila trojica Richeze, Gaviria a Sagan. Duo z Etixxu si v poslednej pravotočivej zákrute situáciu ustrážilo a tak sa slovenský reprezentant musel uspokojiť s tretím miestom.

 

V hromadnom špurte sa ocitol vo veľmi ťažkej pozícii Danny van Poppel, ktorý takmer spadol, síce sa dokázal udržať na kolesách, no odrezal vedúcu trojicu od ostatných pretekárov, ktorí tak nabrali dvojsekundovú stratu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies