Riaditeľ list Paľovi Demitrovi nedopíše, nazvú po ňom školu

NETKY.SK • 8 September 2011, 15:18 • 2 min
Riaditeľ list Paľovi Demitrovi nedopíše, nazvú po ňom školu

Riaditeľ list Paľovi Demitrovi nedopíše, nazvú po ňom školu

slovakia

left justify in out

img

Do čierneho sa po stredajšej (7.9.) tragickej smrti exkapitána slovenskej hokejovej reprezentácie Pavla Demitru odela aj základná škola na sídlisku Centrum v Dubnici nad Váhom. Od rána sa vo vestibule školy podpisovali do kondolenčnej knihy zronení a uplakaní žiaci i zamestnanci školy.

"Paľo bol jedným z prvých žiakov tejto školy, hneď po jej otvorení. Prišiel sem ako druháčik a až do deviatej triedy bol žiakom našej školy. Plánoval som, že na budúci rok, keď bude škola oslavovať 30. výročie založenia, bude tým najčestnejším hosťom práve Paľo Demitra. Bohužiaľ, tá stolička po ňom zostane prázdna. Takmer tretina chlapcov z tejto školy sú hokejisti, ktorí chodia do športových tried. Pre nich bol Paľo športovým i ľudským vzorom," povedal riaditeľ školy Ferdinand Brunovský.

Ako dodal, hokej v Dubnici prežíva pre problémy so zimným štadiónom zložité chvíle. "Chlapci chodia trénovať do Trenčína na štadión jeho kamaráta Mariána Gáboríka. I preto som posledný týždeň pripravoval list pre Paľa. Chcel som ho požiadať, či by nám s tým nepomohol. Ten list už nedopíšem," hľadal slová Brunovský s tým, že požiada, aby ich škola niesla názov škola Paľa Demitru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies