RFA Grand Opening: Šok v hlavnom ťaháku, Fapšo víťazne

NETKY.SK • 14 Máj 2022, 23:38 • 2 min
RFA Grand Opening: Šok v hlavnom ťaháku, Fapšo víťazne

BRATISLAVA – Hala Národného tenisového centra privítala druhé podujatie novej organizácie Real Fight Arena, ktorá chce byť veľkým hráčom na domácom poli bojových športov. Diváci sa mohli tešiť na súboje podľa pravidiel MMA a v postoji.

slovakia

left justify in out

Úvod prelims karty sa niesol v duchu víťazstva Maďarky Juhászovej, ktorá v 1. kole prinútila vzdať sa Natáliu Grmanovú. Postojársky duel Jakuba Kroftu a Jacoba Mikulu (3x3 minúty) ponúkol veľa razantných výmen a občas nepresných úderov. Krofta bol opticky lepší a zabraňoval súperovi využívať rozpätie rúk. Záver duelu bol veľmi tvrdý a obaja bojovníci si nič nedarovali. Rozhodcovia napokon udelili víťazstvo Kroftovi.

 

 

Rýchly proces sme videli aj v druhom ženskom zápase večera. Češka Pavla Kladivová doslova zdemolovala Elinu Tauber po tom, ako jej v 1. kole na zemi uštedrila niekoľko mimoriadne tvrdých úderov lakťom a zvíťazila na TKO. Zverenkyňa Reinders MMA a American Top Teamu sa tak v RFA uviedla ukážkovo.

 

MMA duel medzi Janom Králikom Michalom Dubom vo welterovej váhe bolo zaujímavý aj kvôli tomu, že išlo o debut Králika v profesionálnom MMA. Čech je navyše autorom najrýchlejšieho KO v histórii krajiny (4 sekundy), proti nemu však stál bývalý reprezentant SR v zápasení vo voľným štýlom Duba, ktorý sa živí aj ako kondičný tréner a práve jeho fyzička mu vyhrala zápas. Slovák totiž v priebehu troch kôl zakaždým dokázal dostať súpera na zem, kde ho držal prakticky neustále a pripomenul nám zápasy legendárneho Khabiba Nurmagomedova. V 3. kole dokonca Králika dokázal otvoriť nad obočím, rozhodcovia mu teda pripísali jasné víťazstvo.

 

 

Na Grand Openingu sa tešili z víťazstiev aj Brazílčania. Cleber Souza najskôr pokoril Mateusza Rybaka na body v MMA súboji, ktorý skôr pripomínal postojársky duel, zatiaľ čo si Julio Baretta poradil so Slovákom Jakubíkom, ktorý po prehre pokorne poďakoval svojmu okoliu. Arthur Lima mal pôvodne bojovať s hviezdnym Leom Brichtom, ktorý si však poranil členok a v akcii by sme ho mali vidieť až na júlovom podujatí v Ostrave. V klietke tak proti Limovi nastúpil Jan Veselík, ktorý síce podal dobrý výkon, no na skúseného Limu napokon nestačil.

 

Ďalší postojársky súboj sme videli v dueli Dominika Bereczkiho z Maďarska proti jednému z najlepších slovenských thajboxerov Jakubovi Kadášovi, ktorý sa na premiéru v RFA pripravoval v Thajsku. Kadáš bol obrovským favoritom, v 3. minúte 1. kola sa však zabudol brániť a schytal tvrdý úder, ktorý ho poslal na zem. Bereczki tak šokoval fanúšikov v hale a pripísal si na konto víťazstvo na KO.

 

 

„Inkvizitor“ Miroslav Brož absolvoval tvrdý zápas s Mauriciom Otalorom a hoci mohol v 1. kole dvakrát schytať, napokon musela časomiera zachraňovať jeho súpera. V 2. kole si už dianie postrážil a Kolumbijčana ukončil po tom, ako ho na zemi takmer umlátil. Po zápase odmietol výzvu od mladého Jana Fajka, ktorý si na podujatí vylepšil bilanciu na 3:0. Brož sa vyjadril, že momentálne má naplánované iné zápasy a v kariére chce ísť vyššie, hoci je Fajk talentovaný a môže byť skvelým bojovníkom.

 

Prešovčan Jozef Wittner si poradil na body s Martinom Kaluczom, mimoriadne očakávaný však bol predzápas večera. Sebastián „Tank“ Fapšo naplnil svoju predpoveď a Bernarda Plavca knokautoval už v 1. kole. Dvadsaťročný mladík s dynamitmi v rukách si po zápase vypýtal súpera, ktorý je na rovnakej, respektíve na vyššej úrovni než on sám, pretože sa chce neustále posúvať vyššie.

 

 

Pred hlavným ťahákom sa v hlavách fanúšikov vynárala otázka, či sa Milanovi Ďatelinkovi podarí po ťažkej prehre s Karlosom Vémolom reštartovať kariéru v novom pôsobisku. Proti nemu stál nebezpečný Srb Nenad Avramovič, ktorý ho dokázal uspať už v 1. kole a propagovaný zápas tak skončil omnoho rýchlejšie, než sa čakalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies