Rezort vnútra sa pripravuje na jesenné voľby

NETKY.SK • 27 August 2013, 09:25 • 2 min
Rezort vnútra sa pripravuje na jesenné voľby

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra sa pripravuje na jesenné voľby do orgánov samosprávnych krajov. Predsedom samosprávnych krajov a starostom obcí cez obvodné úrady zaslalo rámcový harmonogram volieb, ktorý schválila vláda v polovici augusta. Kraje a obce si musia totiž vypracovať vlastný harmonogram.

slovakia

left justify in out

Rezort vnútra má tiež pripravené metodické a informačné materiály, ktoré budú v druhej polovici septembra posielať do obcí. Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

Hlasovacie lístky sa budú do obcí distribuovať až koncom októbra. "Tlači hlasovacích lístkov predchádza zložitý proces preskúmavania a registrácie kandidačných listín politických subjektov a nezávislých kandidátov volebnou komisiou samosprávneho kraja," vysvetlila Chmelová. Počty volebných tlačív sa pohybujú od niekoľkých tisícov metodických a informačných materiáloch až po niekoľko miliónov hlasovacích lístkov a obálok. "V súčasnosti má ministerstvo vnútra k dispozícii predbežné počty jednotlivých tlačív a materiálov, ktoré spresňuje," dodala Chmelová s tým, že pred štyrmi rokmi sa výdavky na všetky druhy volebných tlačovín pohybovali pri týchto voľbách okolo 634-tisíc eur. Voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať v sobotu 9. novembra. Volebné miestnosti budú otvorené od siedmej hodiny do 22:00. V prípade, že niektorý z kandidátov na predsedu samosprávneho kraja nezíska v prvom kole nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, vykoná sa do 14 dní druhé kolo volieb. Náklady na voľby budú takmer desať miliónov eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies