Rezort financií kvôli stavu krajiny potrebuje dvoch tajomníkov

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 07:37 • 2 min
Rezort financií kvôli stavu krajiny potrebuje dvoch tajomníkov

Rezort financií kvôli stavu krajiny potrebuje dvoch tajomníkov - Politika Dôvodom ponechania dvoch štátnych tajomníkov na ministerstve financií, ktoré bude v novej vláde riadiť SDKÚ-DS, je podľa volebnej líderky strany a budúcej premiérky Ivety Radičovej

slovakia

left justify in out

Dôvodom ponechania dvoch štátnych tajomníkov na ministerstve financií, ktoré bude v novej vláde riadiť SDKÚ-DS, je podľa volebnej líderky strany a budúcej premiérky Ivety Radičovej náročnosť úloh, ktoré tento rezort čakajú pri súčasnom stave slovenskej ekonomiky.
      S takýmto nápadom v situácii, keď s výnimkou dvoch budú mať všetky ministerstvá len jedného štátneho tajomníka, prišiel podľa vlastných slov šéf SaS Richard Sulík. "Strávil som tam dva roky a viem dobre posúdiť, aká robota najmä tam bude. Minulá vláda zanechala obrovskú dieru vo verejných financiách. Bude tam treba veľa upratovať a je dobre, že tam budú dvaja štátni tajomníci," vysvetlil.
      Radičová potvrdila, že predstavitelia štyroch stredopravých strán SDKÚ-DS, SaS, KDH a Most-Híd dnes diskutovali aj o novom garančnom mechanizme EÚ pre krajiny vo finančných problémov, ktorého rámcová dohoda momentálne čaká práve na podpis Slovenska.
      "Slovenská republika ako členská krajina EÚ a eurozóny nevníma svoje postavenie tak, aby blokovala úniu, ale aby ju formovala. Budeme pristupovať veľmi zodpovedne k rozhodnutiu v okamihu, keď to budeme mať vo svojej kompetencii. Dnes je táto zodpovednosť plne na (doterajšej) vláde a premiérovi," zdôraznila budúca premiérka.
      Zopakovala, že formujúca sa koalícia sa bude k téme európskeho ochranného valu správať zodpovedne a je pripravená o ňom rokovať aj na pôde EÚ. "Neboli sme predtým začlenení do týchto rokovaní. Nebudeme spôsobovať blokáciu EÚ, ale jej formovanie. Chceme mať priestor na rokovanie," dodala.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies