Revolut spúšťa na Slovensku Robo-poradcu na automatizáciu investovania. Aké výhody prinesie zákazníkom?

NETKY.SK • 21 Február 2024, 09:40 • 2 min
Revolut spúšťa na Slovensku Robo-poradcu na automatizáciu investovania. Aké výhody prinesie zákazníkom?

Globálna finančná superaplikácia s viac ako 35 miliónmi zákazníkov na celom svete spúšťa na Slovensku vlastného Robo-poradcu. Nový produkt umožňuje zákazníkom šetriť čas a automatizovať investovanie podľa vlastných potrieb.

slovakia

left justify in out

Robo-poradca od Revolutu pomáha zákazníkom investovať prostredníctvom diverzifikovaného portfólia bez toho, aby trávili hodiny prieskumom a neustálou správou svojich portfólií. Nový produkt je výhodný pre tých, ktorí nemajú čas na rozsiahly prieskum a aktívne investovanie alebo majú minimálne prípadne žiadne obchodné skúsenosti.

Robo-poradca odporučí plne diverzifikované a prispôsobené portfólio na základe odpovedí zákazníkov na otázky, ktoré okrem iného identifikujú ich toleranciu voči riziku a finančné ciele. Keď zákazník vloží peniaze do svojho portfólia, Robo-poradca ich automaticky investuje na trhu, pričom neustále monitoruje a spravuje portfólio zákazníka. Minimálna počiatočná výška investície na získanie prístupu k Robo-poradcovi je 100 EUR. Robo-poradca si mesačne účtuje ročný poplatok za správu portfólia vo výške 0,75 % z jeho hodnoty.

Zákazníci si následne môžu nastaviť trvalé príkazy do svojho portfólia s Robo-poradcom, aby mohli naplno využívať výhody tejto technológie. Trvalé príkazy umožňujú zákazníkom zväčšiť svoje portfólio vo vopred stanovenom čase a frekvencii, pričom podporujú pravidelné investovanie a znižujú vplyv krátkodobej cenovej volatility.

Robo-poradca automaticky rebalansuje portfóliá zákazníkov na základe výkonnosti aktív v rámci portfólia, pričom vykonáva pravidelné kontroly na zachovanie tolerancie voči riziku zákazníka a alokácií cieľového portfólia.

Rolandas Juteika, vedúci oddelenia majetku a obchodovania (EHP) uvádza: „Teší nás, že môžeme pridať Robo-poradcu do nášho portfólia produktov pre majetok a obchodovanie. Vieme, že mnohí naši zákazníci nemajú čas spravovať svoje portfólio alebo investovať do jednotlivých cenných papierov. 53 % zákazníkov, ktorí sa minulý rok zapojili do nášho prieskumu, uviedlo, že jednoducho nevedia, ako s investovaním začať. Naším cieľom je, aby bolo investovanie ešte dostupnejšie. Našim zákazníkom chceme poskytnúť príležitosť zapriahnuť peniaze do práce s jednoduchým a na mieru šitým riešením. Momentálne aktívne pracujeme na rozšírení investičných príležitostí dostupných prostredníctvom nášho Robo-poradcu a na integrácii ďalších nástrojov finančného plánovania.”

Revolut nedávno rozšíril svoju investičnú ponuku v rámci EHP o podiely spoločností kótovaných v EÚ a predstavil Trading Pro – predplatné pre pokročilých obchodníkov so zvýhodnenými províznymi poplatkami, vyššími limitmi pokynov, pokročilou analýzou portfólia a desktopovým obchodným terminálom.

Aplikácia ponúka zákazníkom prístup k viac ako 2 200 cenným papierom kótovaným v USA, viac ako 220 cenným papierom kótovaným v EÚ a 270 fondom obchodovaným na burze (ETF) prostredníctvom aplikácie Revolut.

Investičné služby v EHP poskytuje spoločnosť Revolut Securities Europe UAB (Revolut). Ide o investičnú spoločnosť, ktorá je autorizovaná a regulovaná Národnou bankou Litvy. S investíciou je vždy spojené riziko. Hodnota investícií môže stúpať aj klesať, pričom Revolut nezaručuje, že dosiahnete svoje investičné ciele alebo že vaše portfólio bude generovať výnosy. Hodnotu investícií môže ovplyvniť aj kolísanie menových kurzov. Účtujú sa poplatky a sadzby za dodatočné služby a nástroje.

O REVOLUTE

Revolut buduje prvú skutočne globálnu finančnú superaplikáciu, ktorá ľuďom pomôže naplno využívať ich peniaze. V roku 2015 spustil Revolut svoje služby na trhu v Spojenom Kráľovstve s ponukou prevodov a výmeny mien. Dnes desiatky našich inovatívnych produktov využíva 35 miliónov zákazníkov a stovky tisíc firiem na celom svete, pričom mesačne uskutočnia viac ako 500 miliónov transakcií. Pomocou našich osobných a firemných účtov zákazníkom pomáhame zlepšovať stav ich financií, získať nad nimi kontrolu a zároveň spájame ľudí na celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Revolut
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies