Google pracuje na oprave Gemini AI, keďže generálny riaditeľ označil niektoré odpovede za „neprijateľné“

NETKY.SK • 28 Február 2024, 17:15 • 2 min
Google pracuje na oprave Gemini AI, keďže generálny riaditeľ označil niektoré odpovede za „neprijateľné“

MOUNTAIN VIEW - Google pracuje na oprave svojho nástroja Gemini AI, povedal generálny riaditeľ Sundar Pichai zamestnancom v utorok v poznámke a uviedol, že niektoré textové a obrazové odpovede generované modelom boli „zaujaté“ a „úplne neprijateľné“.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť minulý týždeň pozastavila používanie svojho nástroja, ktorý vytvára obrazy ľudí, po chybách vo niektorých historických zobrazeniach, ktoré vygeneroval.

Pichai zamestnancom povedal, že niektoré odpovede nástroja urazili jeho používateľov a ukázali zaujatosť. "Naše tímy nepretržite pracovali na riešení týchto problémov. Už teraz vidíme podstatné zlepšenie v širokom spektre výziev... A skontrolujeme, čo sa stalo, a uistíme sa, že to opravíme vo veľkom rozsahu," povedal.

Spoločnosť teraz plánuje v najbližších týždňoch znovu spustiť Gemini AI. Ako prvý o tom informoval spravodajský web Semafor, ktorý neskôr potvrdil aj hovorca Googlu.

Od spustenia generatívnej umelej inteligencie Microsoftu ChatGPT, v novembri 2022, ktorý vlastní spoločnosť Alphabet (GOOGL.O), otvára novú kartu Google sa snaží vytvoriť konkurenčný softvér AI.

Pred rokom vydala generatívny AI chatbot Bard. Začiatkom tohto mesiaca ho Google premenoval na Gemini a zaviedol platené predplatné, ktoré si používatelia mohli vybrať pre lepšie možnosti uvažovania z modelu AI.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: Business Insider / SOPA Images / Getty Images
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies