Revolúcia slovenského Aeromobilového priemyslu zahajuje svoj predaj

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 15:53 • 2 min
Revolúcia slovenského Aeromobilového priemyslu zahajuje svoj predaj

BRATISLAVA – Po rokoch vývoja slovenského prototypu lietajúceho auta si ho konečne budete môcť kúpiť.

slovakia

left justify in out

Dopravný prostriedok, ktorý viete využiť na ceste ale aj vo vzduchu je konečne na predaj. Spoločnosť ohlásila, že záujemcovia si Aeromobil môžu objednať na webových stránkach firmy. Výrobcovia zaručujú skvelý zážitok z cestovania a ušetreného času. Jeho finálnu verziu dnes predstavili na výstave luxusných vozidiel v Monaku. 

 

Malá slovenská firma sa môže hrdiť prvým komerčne dostupným lietajúcim autom. V prvej vlne plánuje spoločnosť vyrobiť 500 kusov, z toho 25 kusov bude tvoriť špeciálna edícia. Na naše cesty a do vzduchu, by sa tento dopravný prostriedok mal dostať už o tri roky, v roku 2020. Spoločnosť konečne zverejnila cenu slovenského lietajúceho auta, tento lietajúci zázrak sa bude predávať za 1,3 milióna eur. 

 

Špecializácie modelu uvádzajú, že lietajúce auto má jedinečnú konštrukciu s minimálnou hmotnosťou s doletom 750 kilometrov vo výške 1200 metrov. Lietadlo v sebe skrýva funkciu autopilota a príručný padák v prípade núdze.  Auto bude poháňať štvorvalcový motor s objemom 2.0 litra, ktorý bude kombinovaný s elektromotorom. Ten bude primárne poháňať len predné kolesá.

 

Ako auto bude dosahovať výkon 80 kW a ako lietadlo 224 kW. Navyše tankovať bude bežný 95 oktánový benzín. Písaná spotreba na cestách je dokonca len 4,2 litra na 100 kilometrov. Samozrejmosťou sú airbagy a bezpečnostné pásy. Auto sa pretransformuje na lietadlo len za tri minúty, kvôli optimálnemu pristávaniu a vzlietaniu má špeciálne adaptabilné tlmiče a riadi sa špeciálnym volantom. Rovnako interiér, ktorý je pre dvoch pasažierov, pripomína skôr auto než lietadlo.

 

https://www.netky.sk/clanok/video-slovensky-aeromobil-3-0-predstavia-uz-tento-mesiac-na-vystave-v-monaku

 

Kľúčovým faktorom ostáva, že Aeromobil by mal mať všetky potrebné certifikáty na lietanie, ale aj jazdu na vozovke. Už o tri roky budú môcť Slováci cestovať týmto moderným cestovným prostriedkom. Pre Slovensko to znamená obrovský posun v moto priemysle a nepochybne začiatok novej éry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies