Princ Philip sa stal účastníkom autonehody!

NETKY.SK • 17 Január 2019, 20:05 • 2 min
Princ Philip sa stal účastníkom autonehody!

LONDÝN - Princ Philip, manžel britskej kráľovnej Alžbety II., sa vo štvrtok stal účastníkom dopravnej nehody, ku ktorej došlo neďaleko kráľovského sídla Sandringham v anglickom grófstve Norfolk. Deväťdesiatsedemročný princ vyviazol z nehody bez zranení, informovala agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Od nástupu Alžbety II. na trón v roku 1952 plní princ Philip dôležitú úlohu v mnohých aspektoch spoločenského života a zastáva mnohé čestné funkcie. Pôvodne princ grécky a dánsky, tento titul nosil iba pred svadbou s Alžbetou II. Počas zasnúbenia bol známy ako first lieutenant (nadporučík) Philip Mountbatten. Je členom šlezvicko-holštajnsko-sonderburgsko-glücksburgskej dynastie, ktorá zahŕňa kráľovské rodiny Dánska, Grécka a Nórska.

 

 

"Vojvoda z Edinburghu sa dnes popoludní stal účastníkom autonehody, pri ktorej došlo k zrážke dvoch vozidiel. Údajne neutrpel nijaké zranenia. K nehode došlo neďaleko sídla Sandringham. Na mieste zasahovala miestna polícia," uviedol hovorca princa Philipa.

 

 

Kráľovnú sprevádzal na oficiálnych cestách po celom svete. Majú spolu štyri deti - Charlesa, Anne, Andrewa a Edwarda -, osem vnúčat a šesť pravnúčat. V roku 2017 sa Philip kvôli zdravotným problémom stiahol z verejného života.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies