Ministerstvo vnútra navrhuje finančnú pomoc týmto obyvateľom!

NETKY.SK • 23 December 2021, 11:51 • 2 min
Ministerstvo vnútra navrhuje finančnú pomoc týmto obyvateľom!

BRATISLAVA - Obyvatelia obcí, ktoré zasiahli mimoriadne udalosti, by mohli dostať jednorazovú finančnú pomoc v celkovej výške 122 745 eur. Návrh z dielne Ministerstva vnútra (MV) SR je momentálne v skrátenom pripomienkovom konaní.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií zverejnených na webe slov-lex.sk. Schválili celkovo 182 žiadostí. Najviac schválených žiadostí (37) je zo Zlatnej na Ostrove (okres Komárno). V auguste 2020 tam bolo v dôsledku búrky zaplavených 203 bytových domov, dvory a záhrady rodinných domov, verejné priestranstvá a ostali vyvrátené aj stromy.

 

img

 

Najväčšia suma, 26 900 eur, by mohla putovať do Popradu, kde zostal v auguste 2020 v dôsledku požiaru neobývateľný bytový dom. „Bez strechy nad hlavou sa ocitlo celkom 43 osôb vrátane detí," uviedol rezort v návrhu.

 

Finančné prostriedky by mali byť uvoľnené z kapitoly Všeobecná pokladničná správa, pričom sa ich odporúča poukázať do rozpočtovej kapitoly MV SR a následne zabezpečiť ich presun dotknutým subjektom.

 

Prečítajte si: Boris Kollár chce zlepšiť postavenie záchranárov a pomôcť gastrosegmentu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies