Donald Trump oznámil, že sa nezúčastní na Bidenovej inaugurácii

NETKY.SK • 8 Január 2021, 20:33 • 2 min
Donald Trump oznámil, že sa nezúčastní na Bidenovej inaugurácii

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa 20. januára nezúčastní na inaugurácii Joea Bidena.

slovakia

left justify in out

Dosluhujúci americký prezident Donald Trump inofrmoval o svojej neúčasti na inaugurácii novozvoleného prezidenta Joea Bidena prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Trump tak bude prvým dosluhujúcim prezidentom od Andrewa Johnsona (1865 - 1869), ktorý sa nezúčastní na inauguračnej slávnosti svojho nástupcu.
 

img

 

Priaznivci Trumpa v stredu násilím vnikli do sídla amerického Kongresu v hlavnom meste Washington. Kongres mal v tom čase oficiálne schváliť víťazstvo Joe Bidena v prezidentských voľbách. Zasadnutie však museli prerušiť a kongresmanov spolu s novinármi evakuovali do bezpečia. O život prišlo viacero ľudí.


Predstaviteľ ministerstva povedal, že cieľom je, aby členovia gardy pomáhali zaisťovať bezpečnosť amerického Kapitolu a okolia aj počas inaugurácie novozvoleného prezidenta  20. januára.

 

Prečítajte si tiež: Od Trumpa odskakujú viacerí členovia jeho administratívy. Útok na Kapitolu spustil lavínu rezignácií



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies