Republikáni v Texase obmedzili interrupcie, pred senátom protestovali ľudia

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 10:01 • 2 min
Republikáni v Texase obmedzili interrupcie, pred senátom protestovali ľudia

AUSTIN - Republikáni v Texase schválili zákon na obmedzenie interrupcií, na základe ktorého sa zrejme zatvoria takmer všetky kliniky na umelé prerušenie tehotenstva v druhom najľudnatejšom štáte USA. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Republikánmi kontrolovaný texaský Senát v noci nadnes zákon odsúhlasil, kým stovky ľudí pri hlasovaní krikom protestovali z galérie. Demokrati väčšinu utorka strávili tým, že sa snažili využiť procedurálne možnosti na oddialenie konečného hlasovania v Senáte. Republikáni ale tiež dali najavo, že využijú všetky možnosti legislatívy.

Nový zákon zakazuje umelé prerušenie tehotenstva po 20. týždni gravidity a vyžaduje, aby sa všetky procedúry uskutočnili v chirurgických centrách.

To by mohlo zatvoriť 37 zo 42 interrupčných kliník v Texase. Lekári, vykonávajúci takéto zákroky, budú tiež potrebovať ďalšie povolenie na vykonanie činnosti v inej, vzdialenejšej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies