REPORTÁŽ: Šatan má záujem aj o hráčov z NHL, či budú reprezentovať Slovensko na MS je otázne

NETKY.SK • 28 Marec 2019, 14:42 • 2 min
REPORTÁŽ: Šatan má záujem aj o hráčov z NHL, či budú reprezentovať Slovensko na MS je otázne

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay spolu s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom skompletizovali realizačný tím na celú prípravu i domáci šampionát. Na postoch asistentov budú pôsobiť okrem Róberta Petrovického aj Michal Handzuš a Andrej Podkonický. Na prvý zápas záverečnej fázy prípravy pred MS so Švédskom v Topoľčanoch nominovali 22 hráčov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Prišlo k zmenám na poste asistenta trénera. Michal Handzuš s nami bude od začiatku v príprave a aj počas majstrovstiev sveta. Tretí asistent bude Andrej Podkonický, ten sa k nám pridá, hneď ako Zvolen skončí svoje účinkovanie v play off. To bude náš trénerský tím na prípravu i svetový šampionát," uviedol na štvrtkovom brífingu Šatan.

 

Šatan a Ramsay už netrpezlivo sledujú situáciu v zámorí

Základná časť NHL sa pomaly blíži ku koncu a realizačný tím bude zháňať možné posily. "O nejaké dva týždne sa im bude končiť sezóna, takže teraz budeme všetkých kontaktovať a zistíme, ako sú nastavení smerom k šampionátu. Ak by to ich zdravotný stav a okolnosti v klube dovolili, či by prišli a posilnili mužstvo. Máme záujem o všetkých hráčov z NHL i AHL. Keďže sú MS na Slovensku, prevláda záujem prísť," uviedol Šatan. Generálny manažér stále počíta aj s príchodom ďalších hokejistov z play off európskych líg.

 

Handzuš dostal od Šatana ponuku na post asistenta ešte vlani v lete 

Vtedy spoluprácu odmietol. Mal záujem sa venovať mládeži v Banskej Bystrici. Teraz svoj postoj prehodnotil a dlhoročnému reprezentačnému spoluhráčovi povedal áno. "Každý vie, čo Michal v hokeji dokázal. Pozná hokej, hral ho na najvyššej úrovni a keď vojde do miestnosti, všetkých zaujíma, čo chce povedať. S Mirom sme sa o tom rozprávali a povedal som, že by som bol nadšený, keby sa Handzuš vrátil," opísal Handzuša tréner Ramsay, ktorý pre pár dňami oslávil svoje 68. narodeniny. 

 

 

 

 

Najskúsenejším mužom v aktuálnom menoslove je Sersen

Obranca Slovana Bratislava Michal Sersen má na konte už 114 štartov v najcennejšom drese. Najlepším strelcom je Ladislav Nagy s 33 presnými zásahmi v 108 dueloch. V nominácii sa neocitol ani jeden nováčik, ale na súpiske figuruje štvorica hokejistov, ktorá neodohrala v národnom tíme viac ako päť duelov. Sú to brankár Andrej Košarišťan a útočníci Adam Liška, Tomáš Mikúš a Dávid Gríger.

 

"Už na februárovom zraze sme chceli vyskúšať Grígera. Na poste centra to bude asi najväčší boj o miesta, a tak sme radi, že ho uvidíme. Mikúš bol v príprave už počas minulej sezóny, ale mal smolu na zranenie. Teraz ho radi zase privítame v reprezentácii," uviedol generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

 


Nominácia slovenskej hokejovej reprezentácie na prvý týždeň spoločnej prípravy pred MS 2019:


Brankári: Július Hudáček (Spartak Moskva/KHL, 42 zápasov/0 gólov, Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky, 3/0)


Obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva/KHL, 48/5), Mário Grman (HC Slovan Bratislava/KHL, 16/0), Martin Chovan (HC 07 Detva, 7/1), Adam Jánošík (HC Slovan Bratislava/KHL, 61/3), Mislav Rosandič (Mountfield Hradec Králové/ČR, 11/0), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava/KHL, 114/9), Martin Štajnoch (Red Bull Salzburg/EBEL, 22/0), Peter Trška (HC Vítkovíce Ridera/ČR, 19/0)


Útočníci: Martin Bakoš (HK Soči/KHL, 59/12), Dávid Buc (HC Slovan Bratislava/KHL, 26/2), Lukáš Cingel (Mountfield Hradec Králové/ČR, 51/4), Dávid Gríger (HC Karlove Vary/ČR, 1/1), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR, 52/12), Adam Liška (HC Slovan Bratislava/KHL, 2/0), Tomáš Mikúš (HC Karlove Vary/ČR, 1/0), Ladislav Nagy (HC Košice, 108/33), Matej Paulovič (Mountfield Hradec Králové/ČR, 18/3), Radovan Puliš (HC 07 Detva, 10/4), Matúš Sukeľ (HC Slovan Bratislava/KHL, 14/0), Radoslav Tybor (HC Vítkovice Ridera/ČR, 41/4)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies